Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP je ostao pri stajalištu da je HDZ plavo-crvenim plakatima povrijedio Izborni kodeks, iako Etičko povjerenstvo nije našlo dostatno dokaza da je u tim plakatima riječ o insinuacijama protiv određene stranke, jer, navodi SDP, to potvrđuje plavo-crveni letak koji su aktivisti HDZ-a dijelili u Pakracu.


SDP upozorava kako je HDZ tim letcima, u kojima, među ostalim, neistinito tvrdi da "SDP nama i našoj djeci nudi legalizaciju droge", povrijedio Izborni kodeks (Glava II. točka 3.) po kojem je protivno etici iznošenje laži i insinuacija o političkim suparnicima radi njihova omalovažavanja.

Vezani članci Greška na plakatu HDZ-a "Sad je bitno..." Plakat HDZ-a s vrlo očitom pogreškom u Zagrebu izazvao lavinu smijeha Istjerivači oglasa Dva grada riješila se napadnih i nakaradnih oglasa: ''Sad još samo morate riješiti ružnu arhitekturu''

SDP je priopćio da su već u prigovorima u vezi s plakatima bili priložili tajne upute Izbornog stožera HDZ-a, iz kojih je bilo
vidljivo protiv koga je usmjerena HDZ-ova promidžba, s napomenom da HDZ-ovi kandidati na predizbornim skupovima govore kako je SDP za legalizaciju droge, za uvođenje poreza na kamate na štednju i slično, što je "u potpunosti korespondiralo s lažima i insinuacijama s plakata".

Svaku sumnju o tome na račun koje stranke su bile usmjerene te laži i insinuacije otklanja crveno-plavi letak koji su aktivisti HDZ-a dijelili u Pakracu, navodi SDP.

Etičko povjerenstvo ocijenilo je u utorak neprihvatljivim upotrebu
insinuacija u predizbornoj promidžbi, ali za plakate HDZ-a nije našlo dostatno dokaza da bi se radilo o insinuacijama protiv određene stranke.

Povjerenstvo je to stajalište iznijelo, pošto mu je SDP u subotu
poslao obavijest, tvrdeći da je HDZ u izbornoj promidžbi povrijedio Izborni etički kodeks.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju