Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Tisno već stižu brojni britanski turisti spremni za Garden fest koji počinje sutra. No ministar turizma danas se bavio jednim drugim fenomenom, dao je potporu golfu kao odličnom mamcu za turiste.


Preciznost, strpljenje i strategijsko razmišljanje. Bez toga ste na golf terenu kao  riba na suhom. U osvajanje rupa sa što manje udaraca, prije dvije godine krenuo je i Luka. Privukla ga je  dugovječnost golfa.

Vezani članci Splitski ugostitelj Zbog rasta brojki traže nove mjere: Maske na otvorenom, kraće radno vrijeme kafića, zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 sati... PR Na zemlji i u zraku, uvijek izvan okvira #since 99 - Pannonian Challenge 2021.

'Nema nekog limita godišnjeg u kojem treba prestat, npr. u nogometu, ne može se igrati cijeli život. A golf, možeš krenuti s 10 i igrat do 80, bez problema', pojasnio je Luka.

Golf traži slobodno vrijeme. Igra potraje i 6 sati. Na kiši, suncu, na +30, posebno odjeveni. 'Ovdje je važno da imamo kragnu, ako ne kragnu, onda dolčevitu, ali je sad malo prevruće za to. Majica mora biti u hlačama, i obavezno golf cipele', kaže Marin, učitelj golfa.

'Elitni kao i svaki drugi'

Zovu ga sportom za elitu, no golferi kažu; elitni je koliko i svaki drugi. Golf je kažu, način života. Nakon igre - slijedi druženje i uživanje. Od ispijanja koktela, do roštilja i wellnesa.

'To je mene privuklo kad sam vidio koliko se loptica može puknuti, koliko je relaksirajuće, mirno, priroda, hodate, upoznajete se', poručio je Marko.

Svjestan je toga i ministar Ostojić. Golf je potreban hrvatskom turizmu da produži sezonu. U konačnici da se i zaradi. Potrošnja golfera ne prolazi nezapaženo. 'Kreće se do 250€, u odnosu na naše najbolje potrošače, Engleze i Ruse, čija se dnevna potrošnja kreće do 100€.', kaže ministar Ostojić.

Sport je to u kojem se prehoda i do 14 kilometara. Liječnici ga posebno preporučuju kardiovaskularnim bolesnicima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.