Na sastanak s ministrom Kujundžićem, rekao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, bit će pozvani i gradonačelnici susjednih Opuzena i Ploča.

Galerija


Uoči sastanka u Metkoviću na temu unapređenja zdravlja i zdravstvene zaštite stanovnika doline Neretve, ministar zdravstva Milan Kujundžić novinarima je kazao kako je ovaj posjet nastavak razgovora koje ima s ravnateljem bolnice u Dubrovniku, županom i ravnateljem Doma zdravlja te inicijativom građana.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković uzvratio Milanoviću: ''Prevarant i prodavač boze se razotkrio. Prije godinu dvije izdavao se da je normalan, a ovo nije normalno'' Zoran Milanović Niste valjda mislili da neće? Milanović promptno odgovorio Plenkoviću, naziva ga lažovom

"Već dvije i pol godine govorimo o dnevnoj bolnici u Metkoviću, kao dijelu bolnice u Dubrovniku, a naravno da ćemo analizirati i druge potrebite stvari kako bi građani ovog dijela Hrvatske bili što bolje zaštićeni u zdravstvenom smislu", kazao je Kujundžić.

Istaknuo je kako od početka svog mandata zagovara dnevne bolnice na tri lokacije: dolina Neretve, Zagvozd i sjeverna Istra. Najavio je da će u petak na sjednici Vlade biti donesena odluka o sredstvima za metkovsku dnevnu bolnicu. Na pitanje hoće li ona biti financirana sredstvima iz EU fondova, kazao je da "bolest ne može čekati, treba početi s oblicima koji su žurni, a onda nadograđivati, što će dolaziti iz EU fondova".

Ravnatelj dubrovačke bonice Marijo Bekić kazao je kako bi radovi na dnevnoj bolnici, ako sve bude išlo kako treba, mogli početi u jesen ove godine. "Taj je projekt vrijedan ukupno 50 milijuna kuna - izgradnja dnevne bolnice u Metkoviću i dodatno opremanje dubrovačke Opće bolnice."

Kujundžić je kazao kako će se budući razvoj dnevne bolnice odvijati u fazama: "U prvoj fazi će se početi raditi s nekoliko dijagnostičkih djelatnosti, a potom širiti kad se naprave prostori. Bolest i bolesni ljudi ne mogu čekati."

Nakon sastanka Kujundžić je ponovio kako će se dnevna bolnica u Metkoviću realizirati u fazama. "Dominirala je tuga, na sastanku je bila i majka maloga Gabrijela", kazao je Kujundžić.

Naveo je da se novim zakonom ide u integraciju Doma zdravlja, županijske hitne i koncesionara. Dogovoreno je, kazao je, da će dok ne stupi novi pravilnik na snagu Dom zdravlja, odnosno njegov laboratorij biti u pripravnosti u vrijeme dok ne radi, kao i da će se razmotriti kako bolje organizirati helikoptersku službu ne bi li se pokrila i dolina Neretve.

Podsjetimo, burne reakcije javnosti izazvala je tragična smrt 9-godišnjeg dječaka Gabrijela, koji je preminuo 11. prosinca od sepse. Prvi je put liječniku došao u Dom zdravlja Metković još 1. prosinca zbog kašlja. S grlom i plućima navodno nije bilo problema, no nakon nekoliko dana dobio je povišenu temperaturu te mu je njegova liječnica propisala antibiotik. No stanje mu se naglo pogoršalo te ga je otac dovezao na Hitnu u zgradi Doma zdravlja Metković.

Na Hitnoj je pregledan i pušten kući, no otac ga je istog dana navečer ponovno odvezao na Hitnu jer mu je bilo loše. Tamo su ga ponovno poslali kući uz uputu da se u ponedjeljak javi svojoj pedijatrici. No kako ona ujutro nije bila u smjeni, primila ga je tek treća pedijatrica. Stanje mu je već bilo jako loše pa je hitno prebačen u Split, ali već je bilo prekasno.

Naša pjevačica predsjednicu Kolindu moli za pomoć: "Uskoro ću možda prekršiti zakon, nemam više snage"

Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice