Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izostale izjave za javnost

Slučaj Purda rješavat će Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U svezi slučaja Purda tužiteljstvo za ratne zločine Srbije dostavit će na razmatranje DORH-u kopiju spisa u skladu s ustaljenom praksom i dosadašnjom suradnjom budući da su za to ispunjene pretpostavke iz sporazuma', stoji u priopćenju koje je novinarima dostavljeno nakon sastanka ministrice Malović i ministra Bošnjakovića u Zagrebu.

 

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Utorak u 11 sati Nova epizoda Demontaže: "Čut ćemo tko je kriv za korupciju u Hrvatskoj" Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti

Svrha sastanka je bila nastavak dijaloga i rješevanje otvorenih pitanja vezanih uz postupke za ratne zločine. Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i radom mješovitog Povjerenstva', piše u priopćenju za javnost iz ministarstva pravosuđa. Na sastanku, koji je počeo točno u podne trebala se izvršiti priprema i razmjena popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine, te osoba protiv kojih se vodi istraga. No, po primljenom priopćenju, može se zaključiti da do razmjene popisa ipak još nije došlo, ali je dogovoreno da se to svakako dogodi u slijedećih nekoliko dana.

>> 'Tražit ćemo da se Purdi sudi u Hrvatskoj'

>> Branitelj s tjeralice: 'Nemam zbog čega bježati!'

>> 'Purda se izričito protivi izručenju Srbiji'

>> Kosor i Tadić dogovorili da se dogovore ministri

Na dnevnom redu sastanka, kojem su predsjedavali hrvatski ministar Dražen Bošnjaković i srbijanska ministrica Snežana Malović, trebala su biti otvorena sva pitanja vezana uz popis osoba optuženih za ratne zločine, uključujući i pitanje hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

Uz ministricu na sastanku u Zagrebu je bio i srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, a na prisutan je bio i hrvatski državni odvjetnik Mladen Bajić. Ministrica i tužitelj iz Srbije stigli su na sastanak u dva crna blindirana automobila i u pratnji velikog broja srbijanskih i hrvatskih policajaca.

Uz tjeralice za 4 osobe postoji i popis od 40-ak osoba

Iako je sastanak bio zatvoren za javnost, a iz Ministarstva pravosuđa najavljeno je priopćenje, ispred zgrade ministarstva okupljeni su brojni novinari i fotoreporteri.

Purda je prošle srijede uhićen pri ulasku u BiH na temelju Interpolove tjeralice putem koje Srbija traži 4 hrvatska državljanina. Uz te tjeralice postoji i popis ljudi protiv koji se vodi bilo kakva istraga u Srbiji, a na njemu je navodno 40-ak osoba.

Purda je jučer preko svoga odvjetnika izrazio odlučno protivljenje izručenju Srbiji, poručivši kako je traumatiziran činjenicom da je i sam bio zatočenikom srpskih logora te kako ne vjeruje da bi ga u Srbiji očekivalo pošteno suđenje. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene