Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usklađivanje stvarnih popisa

Kosor i Tadić dogovorili da se dogovore ministri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom poslijepodneva, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarala je s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem o rješavanju slučaja hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

Zajedničko stajalište jest da o ovom slučaju, kao i o ostalima, razgovore nastave ministri pravosuđa dviju zemalja. Uvažavajući načelo transparentnosti, predsjednik Tadić i premijerka Kosor složili su se da hrvatski ministar pravosuđa i ministrica pravde Republike Srbije, usklade stvarne popise osoba protiv kojih je započet bilo kakav postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar je optimističan Bošnjaković: Vjerujem da će odluka za Purdu biti pravedna Slika nije dostupna Odvjetnik Muselimović optimističan 'Purda je dokazao da je nevin'

U srijedu sjednica povjerenstva za razmjenu popisa optuženih

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović u srijedu će u Zagrebu predsjedavati sjednicom mješovitog povjerenstva dvaju ministarstava za pripremu i razmjenu popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine, a na dnevnom redu će biti otvorena pitanja.

>> Policija: Još 2007. obavijestili smo Ministarstvo pravosuđa i DORH

Popis osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine postao je aktualan prošle srijede nakon što je hrvatski branitelj Tihomir Purda uhićen pri ulasku u BiH na temelju Interpolove tjeralice raspisane na zahtjev srbijanske policije, iako nije bio na popisu 40-ak osoba, kojeg je Hrvatskoj dostavila Srbija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene