Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s HDZ-om

MOST: 'Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada'; Karamarko: 'Dobro je prošlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak MOST-a i HDZ-a je završio nešto iza 16 sati.

16:35 - 'Dobro je prošlo', zaključio je Tomislav Karamarko nakon sastanka HDZ-a i Mosta. 'U svakom slučaju, mislim da ima pomaka, da smo neke stvari išli razjašnjavati, kolege su odgovarala na naša pitanja, mi smo izrazili neke skepse', objasnio je šef HDZ-a i dodao kako je u ovom trenu bitno razgovarati.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

'Bitno je reći da je Domoljubna koalicija jedinstvena u stavu. Ma što god mi odlučili biti ćemo jedinstveni za razliku od ove koalicije', poručio je Karamarko.

Sljedeći korak je odlazak Nacionalnom vijeću stranke i Predsjedništvu sa izvješćima svih sastanaka koje su dosad obavili.

'Nikome neće pasti kruna s glave ako razgovaramo. Nekomunikacija je luksuz, mi u ovom trenu nemamo pravo na taj luksuz', rekao je.

Karamarko kaže kako s Mostom nije razgovarao o imenu mandatara jer su predlagali nekakav općeniti pristup cijeloj situaciji, kaže i kako će se odazvati sastanku kojeg je sazvala predsjednica, ali da treba vidjeti kako će sve to izgledati.

'Mislim da predsjednica radi sve da izađemo iz ove krize i moramo pomoći svojim trudom', dodaje Karamarko.

16:15 - 'Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada. Očekujemo jasan odgovor u ponedjeljak. Dali smo realan rok', rekao je nakon sastanka s HDZ-om Božo Petrov te dodao kako poziva i jedne i druge na dogovor, međutim ako na dogovor pristane samo jedna strana nastavit će raditi s tom jednom stranom u nadi da će se i druga strana priključiti.

Komentirao je i predsjedničin poziv dvjema koalicijama u ponedjeljak. Kazao je kako ne zna na koji ih je to način predsjednica pozvala ali kako je pomak u tome što su pozvane obje strane.

BURAN POLITIČKI DAN Razgovori, konzultacije, pregovori, usuglašavanje...

Zahtjev za sastankom MOST-u je uputila Domoljubna koalicija zbog usuglašavanja oko prijedloga Mosta sa sastanka koji je održan u ponedjeljak u Esplanadi. Most je tada pozvao na formiranje zajedničke vlade i predložio da se za mandatara izabere nestranački kandidat.

Pri dolasku na sastanak predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, kazao je kako očekuje da će napraviti jedan korak dalje u rješavanju problema koji optererećuje građane, a koji je, kako on smatra, kontraproduktivan.

'Apeliramo stalno na to da skratimo ovaj proces, da se dogovorimo, da stvorimo većinu u hrvatskom parlamentu i da stabiliziramo parlamentarni život, da se konstituira vlada', rekao je Karamarko prije početka sastanka.

Komentirao je i navode kako je spreman odreći se mjesta mandatara rekavši kako su sve to nagađanja.

'Otvoreno ću reći, mi smo pobjednička stranka, imamo svoje preferencije i o njima ćemo pregovarati, ali smo jako fleksibilni jer smatramo da je Hrvatskoj potrebno zajedništvo jer smo u teškom gospodarskim problemima', rekao je Karamarko.

Ubrzo nakon nega u prostorije HDZ-a u Šibeniku došao je i čelnik MOST-a, Božo Petrov koji nije želio davati izjave. Sastanak je zatvoren za javnost.

Na sastanku prisustvuju MOST-ovi Ines Strenja Linić, Ivan Kovačić - Gradonačelnik Grada Omiša i Božo Petrov.

Prije sastanka predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko,, izjavio je da će u Šibeniku na sastanku s Mostom razgovarati o svemu, ne preciziravši hoće li podržati nestranačkog kandidata za premijera, kako to predlaže Most. Dodao je da ga brine što je sve tako općenito, upozorivši kako bi volio da ta općenitost ne znači i dugotrajnost, što ne bi bilo dobro.

'HDZ želi da ovo što prije završi, jer ovo je sad već, prije svega, mučenje građana', rekao je šef HDZ-a prije sastanka u Šibeniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene