Održan je sastanak Agrokorovih dobavljača na kojem su se utvrdili i posljednji detalji oko isplate starih dugova malim i velikim dobavljačima.


Mali dobavljači već sljedeći tjedan mogu očekivati prve uplate preostalog dijela duga. Veliki prve isplate mogu očekivati nešto kasnije, tek u kolovozu.

Vezani članci Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) Predstavnici malih i velikih dobavljača Fortenove glasali protiv refinanciranja kredita Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Dobavljači nekadašnjeg Agrokora u Vladi: Sastali se jer Fortenova ne poštuje nagodbu

Dobavljači su pregledali i najnovije financijske rezultate Agrokorovih kompanija i kažu da su optimistični kada su u pitanju budućnost i opstanak kompanije.

"Moram reći da ono što je bio predmet izvještaja na Vijeću vjerovnika je obećavajuće prvenstveno što se tiče proizvodnih kompanija. One su redom sve pozitivne i imaju relativno dobru operativnu maržu. Što se tiče maloprodaje, oni imaju gubitak koji je nešto manji nego prošle godine, ali im se nešto popravlja marža", rekla je Marica Vidaković, predstavnica Koordinacije proizvođača i dobavljača.