Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu žao

Bebić jamčio za Sanaderovo suđenje na slobodi, a kuća mu još pod hipotekom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivi Sanaderu, iako je u pritvoru, Županijski je sud odlučio vratiti putovnicu - redovnu, ali i diplomatsku koju posjeduje. Kao razlog navode činjenicu da se nalazi pod kontrolom države.

No, o jamstvu od 12 milijuna i 400 tisuća kuna nitko ne raspravlja. Imovina prijatelja Ive Sanadera koji su jamčili da neće pobjeći sa suđenja i dalje je u rukama države. Jerko Rošin i Luka Bebić pitaju se do kada će njihova imovina biti pod hipotekom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova rasprava o nekretninama Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode Slika nije dostupna Slučaj Fimi media Nakon ljetne stanke nastavlja se suđenje bivšem premijeru

>> Sanaderova obrana traži novo suđenje, a USKOK maksimalnu kaznu

Kamena kuća bivšeg predsjednika Sabora u Komarni i dalje je pod hipotekom, njom je jamčio da Ivo Sanader neće bježati od suđenja. 'Ona je još pod hipotekom iako je on 10 mjeseci u zatvoru. Nas trojica koji smo jamčili imovinom smo jamčili da neće pobjeći sa slobode, a ne iz zatvora', rekao je Luka Bebić.

Na županijskom nam je sudu pojašnjeno kako je jamstvo zbog mogućeg bijega izdano u slučaju Fimi medija čiji postupak još traje i jamstvo će biti u rukama države do pravomoćnosti te presude, a do toga će proći još puno vremena.

'Osobno mislim da, dok je on u pritvoru, jamstvo nije aktualno. Bez obzira što je dano u slučaju Fimi Medija gdje nema još niti nepravomoćne presude, da se bez obzira na to moglo o tome raspravljati', rekla je Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Odvjetnici, kazala je Sloković, ne žele komplicirati i tražiti ukidanje jamstva. Ne žele inzistirati ni Rošin ni Bebić, a nisu ni požalili što su svoju imovinu dali zamrznuti za Sanaderovu slobodu.

'Nije meni žao, jer kad bi iz nekog razloga koji je na temelju zakona gospodin Sanader mogao biti na slobodi, mi bi opet bili spremni da se stavi hipoteka na našu imovinu da ga se pusti na slobodu', rekao je Bebić. Ivo Sanader je u pritvoru i čeka odluku Vrhovnog suda na prvu presudu, ali i presudu u slučaju Fimi medija, no vraćene su mu putovnice i regularna i diplomatska.

'Doista je zadržavanje putovnice bespredmetno s obzirom na činjenicu da se on nalazi u pritvoru gotovo godinu dana', rekla je Sloković. Na odluku o vraćanju putovnice bivšem premijeru, doznajemo žalit će se USKOK, a nezadovoljnih takvom odlukom ima i na Županijskom sudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene