Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispitivanjem novih svjedoka i vještaka, nakon ljetne stanke, nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.


Na posljednjem ročištu, prije gotovo dva mjeseca, svjedočio je Sanaderov prijatelj i suradnik Igor Lučić, nekadašnji tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku, koji je kazao da je bivši premijer bio imućan i prije ulaska u politiku.

Vezani članci Davor Štern svjedočio na suđenju Ivi Sanaderu (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Štern na suđenju Sanaderu: "MOL je donosio sve odluke, nije se vodilo računa o interesima Ine" Ivo Sanader na suđenju (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Ni iz trećeg puta nije iznosio obranu: Suđenje Sanaderu prebačeno za rujan

'Još 90-tih imao je dosta dobar mercedes, a u Austriji se bavio poduzetništvom', kazao je Lučić. Prisjetio se i da je u Sanaderovu splitskom domu, gdje je živio nakon povratka iz Austrije, vidio veliku zbirku umjetnina.

>> USKOK će se žaliti na odluku o vraćanju putovnica Sanaderu

Lučić je kazao da se Ivo Sanader u Splitu družio s Jerkom Rošinom, Ivom Pervanom, Radom Perkovićem, Sinišom Poljakom i Antom Nosićem, a u Zagrebu i sa stranačkim kolegama Mariom Zubovićem, Božom Biškupićem, Lukom Bebićem i Petrom Selemom. No, u njegovom prijateljskom krugu, po Lučićevim riječima, nikada nije bio bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić koji je, kao i većina optuženih, teretio Sanadera i priznao krivnju u ovom slučaju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook