Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vajgl o Sanaderovim izjavama

'Sanaderove izjave prelaze svaku mjeru realnosti i dobrog ukusa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik odbora slovenskog parlamenta za vanjsku politiku Ivo Vajgl u nedjelju je za STA rekao da izjave bivšega hrvatskoga premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera na račun Slovenije zbog njezina neeuropskog ponašanja 'prelaze svaku mjeru realnosti i dobrog ukusa'.

Vajgl je kritizirao govor koji je Sanader održao u subotu na Općem saboru HDZ-a i u kojemu je Sloveniji poručio da neće uspjeti ni unatoč svojoj 'neeuropskoj politici' i 'politici ucjene' jer će 'uspjeti Hrvatska i ući u EU, a za to će na kraju morati glasovati i Slovenija'. Sanader, rekao je Vajgl za STA, 'nema licencu za ocjene' o tome što je, a što nije europsko ponašanje jer se svojim 'neeuropskim ponašanjem' doveo do toga da rješivi problemi nisu pravodobno riješeni. Njegove zadnje izjave, rekao je Vajgl, 'prelaze granicu normalnog političkog diskursa'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski političari iznenađeni 'Sanaderova ostavka je skandalozna' Slika nije dostupna I dalje nespojiva stajališta 'Granični kompromis Hrvatske i Slovenije nije ni iz daleka na vidiku'

>> 'Sanaderova ostavka je skandalozna'

Sanaderove izjave prelaze granicu političkog diskursa, tvrdi Vajgl Osvrnuvši se i na dio Sanaderova govora koji se odnosio na njegov susret sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom u Mokricama, Vajgl je za STA rekao da je 'poznavajući političku kulturu obojice premijera uvjeren da premijer Pahor tako nešto svojemu hrvatskom kolegi nije rekao'. Sanader je, prisjećajući se susreta u Mokricama, rekao kako se tada pitao 'kako je to moguće da je Slovenija 2004. ušla u EU i NATO s istim otvorenim bilateralnim pitanjem, a Hrvatska to ne može', na što mu je 'Pahor odgovorio da su oni sada članovi i mogu se ponašati onako kako se sada ponašaju'. (Hina)

Kakve su Sanaderove izjave?

  • Korektne
  • Nekorektne

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene