Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sutra planirana zajednička sjednica sjednica hrvatske i mađarske vlade odgodit će se dok ne bude poznat novi mađarski premijer, kazao je hrvatski premijer Ivo Sanader, na početku današnje sjednice Vlade.


Sanader je naglasio da su dvije zemlje razvile partnerske odnose, koji, kaže, ne ovise o tome koja je vlada u Zagrebu ili u Budimpešti. Mađarskom premijeru u ostavci Gyurscanyu zahvalio je na čvrstoj i konstantnoj podršci Hrvatskoj na putu u NATO i EU.

Vezani članci Koronavirus na ulicama Budimpešte Stroge mjere i dalje na snazi kod susjeda, imaju najvišu stopu smrtnosti u svijetu: "Pod izvanrednim smo pritiskom, sljedeći tjedni bit će teški" Koronavirus na ulicama Budimpešte Zemlje u EU zatvaraju rizična područja, Belgija ide u jednomjesečni strogi lockdown: "Suočavamo se s trećim valom"

Članove Vlade izvijestio je da je Sabor danas ratificirao Ugovor Sjeveroatlantskog saveza, čime je, kaže, Hrvatska završila sve predradnje za ulazak u NATO.

Sanader je dodao da se nada da će proslava 60. obljetnice NATO-a 'biti dobra fešta', na kojoj će sudjelovati zajedno s predsjednikom Stjepanom Mesićem i ministrima.