Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgoda do novog premijera

Sanader: Zbog pada mađarske vlade odgođena zajednička sjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sutra planirana zajednička sjednica sjednica hrvatske i mađarske vlade odgodit će se dok ne bude poznat novi mađarski premijer, kazao je hrvatski premijer Ivo Sanader, na početku današnje sjednice Vlade.

Sanader je naglasio da su dvije zemlje razvile partnerske odnose, koji, kaže, ne ovise o tome koja je vlada u Zagrebu ili u Budimpešti. Mađarskom premijeru u ostavci Gyurscanyu zahvalio je na čvrstoj i konstantnoj podršci Hrvatskoj na putu u NATO i EU.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

Članove Vlade izvijestio je da je Sabor danas ratificirao Ugovor Sjeveroatlantskog saveza, čime je, kaže, Hrvatska završila sve predradnje za ulazak u NATO.

Sanader je dodao da se nada da će proslava 60. obljetnice NATO-a 'biti dobra fešta', na kojoj će sudjelovati zajedno s predsjednikom Stjepanom Mesićem i ministrima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene