Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič sastala se s pripadnicima hrvatskog kontingenta u mirovnoj misiji u Čadu i tom im je prilikom uručila dresove hrvatske rukometne reprezentacije, dar premijera Ive Sanadera, kaže se u priopćenju što ga je danas izdala vlada.


Đurđa Adlešič pozdravila je hrvatske vojnike i čestitala im na zavidnoj hrabrosti i profesionalnosti u teškim uvjetima u kojima obavljaju svoju zadaću: 'Svi hrvatski građani mogu se ponositi vama i ugledom koji ste ovdje stekli', rekla je potpredsjednica Adlešič.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo"

Ovo je prvo sudjelovanje hrvatskih snaga u misiji EUFOR-a u Čadu, a 15 hrvatskih vojnika dio je važne zadaće prenošenja te operacije iz nadležnosti EUFOR-a u nadležnost UN-a, objašnjava se u vladinu priopćenju.

Potpredsjednica hrvatske vlade za posjeta misiji EUFOR-a u Čadu posjetila i jedan od šest izbjegličkih logora u kojem su izbjeglice iz sudanske pokrajine Darfura i ondje s izbjeglicama razgovarala o teškim uvjetima života i potrebi za pitkom vodom, kaže se u priopćenju.

Vodstvo logora i izbjeglice koje žive u njemu izvijestili su je o teškim uvjetima života u kampu i o velikoj potrebi za pitkom vodom i osnovnim životnim potrepštinama, dodaje se u priopćenju.