Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič sastala se s pripadnicima hrvatskog kontingenta u mirovnoj misiji u Čadu i tom im je prilikom uručila dresove hrvatske rukometne reprezentacije, dar premijera Ive Sanadera, kaže se u priopćenju što ga je danas izdala vlada.


Đurđa Adlešič pozdravila je hrvatske vojnike i čestitala im na zavidnoj hrabrosti i profesionalnosti u teškim uvjetima u kojima obavljaju svoju zadaću: 'Svi hrvatski građani mogu se ponositi vama i ugledom koji ste ovdje stekli', rekla je potpredsjednica Adlešič.

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar financija Zdravko Marić - 1 Marić otkrio detalje rebalansa proračuna: Prihodi se povećavaju za 3, a rashodi za 9,4 milijardi kuna

Ovo je prvo sudjelovanje hrvatskih snaga u misiji EUFOR-a u Čadu, a 15 hrvatskih vojnika dio je važne zadaće prenošenja te operacije iz nadležnosti EUFOR-a u nadležnost UN-a, objašnjava se u vladinu priopćenju.

Potpredsjednica hrvatske vlade za posjeta misiji EUFOR-a u Čadu posjetila i jedan od šest izbjegličkih logora u kojem su izbjeglice iz sudanske pokrajine Darfura i ondje s izbjeglicama razgovarala o teškim uvjetima života i potrebi za pitkom vodom, kaže se u priopćenju.

Vodstvo logora i izbjeglice koje žive u njemu izvijestili su je o teškim uvjetima života u kampu i o velikoj potrebi za pitkom vodom i osnovnim životnim potrepštinama, dodaje se u priopćenju.