Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks tvrdi:

'Sanader saborski mandat može aktivirati 15. siječnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks izjavio je kako Ivo Sanader ima pravo aktivirati svoj mandat zastupnika u Hrvatskom saboru 15. siječnja, jer je to dan kada on može pokrenuti mehanizam za pokretanje mandata.

'Hoće li to učiniti, drugo je pitanje", rekao je Šeks dodavši kako Sanader tek 15. siječnja stječe mogućnost i pravo da aktivira zastupnički mandat. Šeks je istaknuo i kako glede povratka u HDZ, član komu je prestalo brisanjem članstvo može pod određenim okolnostima i uvjetima odlukom vrhovnog stranačkog tijela biti vraćen u HDZ. 'To može biti na temelju molbe ali je to stvar daleke spekulacije i budućnosti,' rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader ponovno u Saboru Vratio se zbog 'nedemokratskog razvoja događaja' Slika nije dostupna VIDEO: 'Malo vitra' uzburkalo Sabor Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten

Podsjetio je i kako jedan od načina prestanka članstva u HDZ-u jest brisanje iz članstva te da je ta mjera primijenjena u pogledu Ive Sanadera. 'On je brisan iz članstva zbog tog što je Predsjedništvo HDZ-a utvrdilo da je on teško povrijedio interese HDZ-a i nanio štetu ugledu stranci', rekao je Šeks dodavši kako je time, što je prestao biti član HDZ-a njemu de facto prestao i status počasnog doživotnog predsjednika HDZ-a.

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a

Napomenuvši kako je i dalje Luka Bebić predsjednik Sabora, Šeks je kazao kako se nikoga ne može kazniti za dato mišljenje ili glas i izraženo političko stajalište. 'Njegov odnos i položaj u HDZ-u će u bitnom ovisiti od njega samoga', rekao je dodavši ako se on bude kretao u onom što je Ustavom, Poslovnikom i zakonima utvrđeno, neovisno o njegovim stajalištima i političkim gledištima, Bebić ostaje predsjednik Sabora i nema nikakva razloga da ga se s tog položaja smjenjuje. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene