Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks izjavio je kako Ivo Sanader ima pravo aktivirati svoj mandat zastupnika u Hrvatskom saboru 15. siječnja, jer je to dan kada on može pokrenuti mehanizam za pokretanje mandata.


'Hoće li to učiniti, drugo je pitanje", rekao je Šeks dodavši kako Sanader tek 15. siječnja stječe mogućnost i pravo da aktivira zastupnički mandat. Šeks je istaknuo i kako glede povratka u HDZ, član komu je prestalo brisanjem članstvo može pod određenim okolnostima i uvjetima odlukom vrhovnog stranačkog tijela biti vraćen u HDZ. 'To može biti na temelju molbe ali je to stvar daleke spekulacije i budućnosti,' rekao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader se vraća u saborske klupe Slika nije dostupna 'Ovaj politički cirkus koštat će nas živaca'

Podsjetio je i kako jedan od načina prestanka članstva u HDZ-u jest brisanje iz članstva te da je ta mjera primijenjena u pogledu Ive Sanadera. 'On je brisan iz članstva zbog tog što je Predsjedništvo HDZ-a utvrdilo da je on teško povrijedio interese HDZ-a i nanio štetu ugledu stranci', rekao je Šeks dodavši kako je time, što je prestao biti član HDZ-a njemu de facto prestao i status počasnog doživotnog predsjednika HDZ-a.

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a

Napomenuvši kako je i dalje Luka Bebić predsjednik Sabora, Šeks je kazao kako se nikoga ne može kazniti za dato mišljenje ili glas i izraženo političko stajalište. 'Njegov odnos i položaj u HDZ-u će u bitnom ovisiti od njega samoga', rekao je dodavši ako se on bude kretao u onom što je Ustavom, Poslovnikom i zakonima utvrđeno, neovisno o njegovim stajalištima i političkim gledištima, Bebić ostaje predsjednik Sabora i nema nikakva razloga da ga se s tog položaja smjenjuje. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju