Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader s njemačkim demokršćanima o hrvatskom napretku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader razgovarao je u srijedu s izaslanstvom kluba zastupnika Unije CDU/CSU iz pokrajine Donje Saske u njemačkom Bundestagu o putu Hrvatske prema članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, reformama koje hrvatska Vlada provodi te o potpori koje joj pruža Njemačka, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Izaslanstvo kluba zastupnika CDU/CSU pokrajinske skupine Donje Saske predvodio je Enak Ferlemann, predsjednik pokrajinske skupine zastupnika Donje Saske u njemačkom parlamentu.

Pročitajte i ovo Martin Schulz podnio je ostavku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ODLUČIT ĆE ČLANOVI SPD-a Politički potresi u Njemačkoj: Martin Schulz podnio ostavku, upitna sudbina velike koalicije? Slika nije dostupna Kompromis Demokršćani postigli dogovor oko izbjeglica, otvoren put pregovorima s liberalima i zelenima

Hrvatski je premijer s njemačkim izaslanstvom razgovarao o putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, o reformama koje hrvatska vlada provodi te o potpori koju Njemačka pruža Hrvatskoj u euroatlantskim integracijama, kaže se u vladinu
priopćenju.

Sanader je predstavio dosad ostvarene rezultate u pregovorima o pristupu Europskoj uniji i zahvalio za potporu koju Njemačka koja sad predsjeda Europskom unijom pruža Hrvatskoj radi ubrzanja pregovora.

Procesi europskog integriranja i razvoja hrvatsko-njemačkih odnosa u objema su zemljama nadstranačko pitanje. Zato je važna bogata suradnja na svim razinama hrvatske i njemačke politike i gospodarstva, dodaje se u priopćenju.

Enak Ferlemann naglasio je kako su njemački demokršćani
impresionirani hrvatskim napretkom proteklih godina i zaključio da su upravo ti rezultati razlog zbog kojeg oni snažno podržavaju hrvatsko pristupanje EU-u 2009.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene