Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader razgovarao je u srijedu s izaslanstvom kluba zastupnika Unije CDU/CSU iz pokrajine Donje Saske u njemačkom Bundestagu o putu Hrvatske prema članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, reformama koje hrvatska Vlada provodi te o potpori koje joj pruža Njemačka, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.


Izaslanstvo kluba zastupnika CDU/CSU pokrajinske skupine Donje Saske predvodio je Enak Ferlemann, predsjednik pokrajinske skupine zastupnika Donje Saske u njemačkom parlamentu.

Vezani članci Slika nije dostupna TIH: Korupcija se ne isplati! Slika nije dostupna Sanader ide na treće suđenje

Hrvatski je premijer s njemačkim izaslanstvom razgovarao o putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, o reformama koje hrvatska vlada provodi te o potpori koju Njemačka pruža Hrvatskoj u euroatlantskim integracijama, kaže se u vladinu
priopćenju.

Sanader je predstavio dosad ostvarene rezultate u pregovorima o pristupu Europskoj uniji i zahvalio za potporu koju Njemačka koja sad predsjeda Europskom unijom pruža Hrvatskoj radi ubrzanja pregovora.

Procesi europskog integriranja i razvoja hrvatsko-njemačkih odnosa u objema su zemljama nadstranačko pitanje. Zato je važna bogata suradnja na svim razinama hrvatske i njemačke politike i gospodarstva, dodaje se u priopćenju.

Enak Ferlemann naglasio je kako su njemački demokršćani
impresionirani hrvatskim napretkom proteklih godina i zaključio da su upravo ti rezultati razlog zbog kojeg oni snažno podržavaju hrvatsko pristupanje EU-u 2009.