Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer dr. Ivo Sanader izjavio je u Bruxellesu kako su hrvatske oporbene stranke svojim ponašanjem u Hrvatskom saboru prigodom jučerašnjeg glasovanja o odgodi primjene Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa na članice EU, željela srušiti Vladu.


'Oporba nije glasovala za prijedlog, ne zato što je protiv europskih ambicija Hrvatske, već zbog internih razloga. Shvatili su da jedan koalicijski partner neće podržati prijedlog Vlade i pokušali su srušiti Vladu, ali nisu uspjeli, dobili smo 77 od 153 glasa, što je 50 posto plus jedan. To je bilo dovoljno i to je demokracija', rekao je Sanader u izjavi novinarima nakon sastanka s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Vezani članci Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega'' Andrej Plenković - 1 Plenković o kreditnom rejtingu: "Usprkos pandemiji uspjeli smo održati stabilnost gospodarstva"

Za odluku o odgodi primjene ZERP-a na kraju sinoćnjeg zasjedanja Hrvatskog glasovalo je 77 zastupnika.

Vladajućima iz HDZ-a, SDSS-a i HSLS-a pomogla su trojica zastupnika HDSSB-a, dok je HSS bio protiv odgode primjene ZERP-a. Protiv odgode glasovao je i HSP-ovac Anto Đapić te SDP-ovci Ivica Pančić i Mirela Holy. Ostali SDP-ovci ostali su suzdržani, a suzdržan je bio i HNS.