Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Oporba u Hrvatskom saboru željela srušiti Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer dr. Ivo Sanader izjavio je u Bruxellesu kako su hrvatske oporbene stranke svojim ponašanjem u Hrvatskom saboru prigodom jučerašnjeg glasovanja o odgodi primjene Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa na članice EU, željela srušiti Vladu.

'Oporba nije glasovala za prijedlog, ne zato što je protiv europskih ambicija Hrvatske, već zbog internih razloga. Shvatili su da jedan koalicijski partner neće podržati prijedlog Vlade i pokušali su srušiti Vladu, ali nisu uspjeli, dobili smo 77 od 153 glasa, što je 50 posto plus jedan. To je bilo dovoljno i to je demokracija', rekao je Sanader u izjavi novinarima nakon sastanka s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade? Premijer Andrej Plenković Odlazak na ljetnu stanku Plenković izbjegao odgovor na važno pitanje: "To danas nije tema"

Za odluku o odgodi primjene ZERP-a na kraju sinoćnjeg zasjedanja Hrvatskog glasovalo je 77 zastupnika.

Vladajućima iz HDZ-a, SDSS-a i HSLS-a pomogla su trojica zastupnika HDSSB-a, dok je HSS bio protiv odgode primjene ZERP-a. Protiv odgode glasovao je i HSP-ovac Anto Đapić te SDP-ovci Ivica Pančić i Mirela Holy. Ostali SDP-ovci ostali su suzdržani, a suzdržan je bio i HNS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene