Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan kraj

Ana Pavlović ipak dobiva državljanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva navrata Nova TV objavila je priču o Ani Pavlović iz Tovarnika. Ana je majka petero djece i udovica hrvatskoga branitelja. Propustom administracije ostala je bez hrvatskoga državljanstva.

Podsjećamo, rođena je u Srbiji, po nacionalnosti je Mađarica, odrasla je u domovima za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj, gdje nije bila registrirana pa nije ispunila uvjete za hrvatsko državljanstvo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika afera Golemi incident u Europolu, nestali izuzetno povjerljivi dokumenti iz sefa: Pogledajte kakve detalje sadrže i gdje je dio njih pronađen Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra

Između naše dcvije reportaže, u razmaku od nekoliko tjedana, umro joj je bolesni suprug. Sama s petero djece cijelo vrijeme strahuje od deportacije.

>> Suprug je umro, Ana je sama protiv svih

>> Suprugu bolesnog branitelja žele deportirati u Srbiju 

A da je ljepše darivati nego primati darove uvjerili su se učenici osječke Ekonomske škole. Odrekli su se svoga džeparca kako bi pomogli Ani i njezinoj djeci.

Konačno i birokracija pokazuje da nije kamenog srca. Državljanstvo bi trebala dobiti do Božića.

'PU Vukovar su bili kod mene. Ispunili smo sve zahtjeve za hrvatske papire. Fotokopirali sve ostalo što trebaju, tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi. Oni iz Vukovara to šalju za Zagreb. Onda njima iz Zagreba stiže odobrenje', kaže Ana koja se nada pozitivnom rješenju.

Uz darove nepoznatih ljudi pod borom bi se mogla naći i Domovnica.

'Mislim da će moja djeca na kraju ipak imati lijep Božić. Hvala svima', dodala je.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene