Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćilo ministarstvo

Salmonela pronađena u piletini poljskog proizvođača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u petak da je zbog salmonele povuklo s tržišta svježe pileće meso, batke i zabatke poljskog proizvođača Cedrob S.A. s rokom valjanosti do 6. svibnja, koje je na tržište stavila tvrtka Pivka export-import d.o.o.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – pileći batak/zabatak svježi klasa A chilled utvrđena bakterija salmonella enteritidis", stoji u obavijesti objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Pročitajte i ovo Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock) Upozorenje iz Ministarstva S polica se povlače dva proizvoda: U jednome ima stakla, u drugom salmonele Slika nije dostupna provjerite jeste li kupili Opet salmonela: Ministarstvo opozvalo smrznutu piletinu domaćeg proizvođača

Uzorak je uzet u objektu isporučitelja proizvoda Pivka export-import d.o.o., a proizvođač spornog proizvoda je poljska tvrtka Cedrob S.A.

"Proizvod, pileći batak/zabatak svježi klasa A chilled, LOT 119/1/269/17, proizveden 29. travnja 2017. godine, s rokom valjanosti upotrijebiti do 6. svibnja 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu", dodaje se u priopćenju.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp, a najčešće ju uzrokuje hrana životinjskog porijekla kao što su jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, treba se pridržavati dobre higijenske prakse, odnosno prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, treba dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 °C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa, upozorava agencija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene