Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Frustrirajuće je"

Mladi poduzetnik već teško spava: "Ako se i dogodine nastavi ista priča, to može dovesti samo do smanjenja plaća i otpuštanja"

Aktualno Galerija Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Petar Jelenić, obrtnik Petar Jelenić, obrtnik Foto: DNEVNIK.hr Sajamski dan u Splitu - 1 Sajamski dan u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sajamski dan u Splitu - 2 Galerija 1/4 >>
Sajamski dan pokazao dodatno je podcrtao probleme vezane uz zabranu rada na koje je ukazao i obrtnik Petar Jelenić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Dinom Golešom.

Split vrvi gostima. Usidren je kruzer s više tisuća ljudi, a u centru su velike gužve.

Štandovi rade, kafići i restorani su puni, a suvenirnice i trgovine zatvorene.

Obrtnik Petar Jelenić, koji izrađuje i prodaje nakit, jedan je od onih kojima je zabranjeno raditi, a svoje nezadovoljstvo iskazao je u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Dinom Golešem.

''Imamo četiri dućana i više od 15 zaposlenih plus obitelj. Frustrirajuće je da ja kao gazda i vlasnik, čovjek koji plaća veliki najam, da ja osobno nisam mogao raditi - to je ono gdje osjećaš baš konkretnu nemoć'', istaknuo je Jelenić.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Rat u Ukrajini Medvedev nakon šokantne izjave šefa kabineta generalnog tajnika NATO-a: Ukrajina može ući u NATO - bez Kijeva

Pročitajte i ovo Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Sezona u punom jeku Turistička slika kao na razglednici: Sredina je kolovoza, a mnogi već mogu zadovoljno trljati ruke

S obzirom na to da je novi zakon stupio na snagu početkom srpnja, ovu će se godinu još nekako i izgurati, ali sve dalje bit će samo sve teže.

O kojim gubicima bi mogla biti riječ, Jelenić kaže da ne želi uopće ni razmišljati: ''Već ne mogu spavati baš kako treba, sve mi je to stresno.''

Kruzeri najviše dolaze upravo nedjeljom, upozorio je i podsjetio da industrija u Hrvatskoj baš ne cvjeta i ljudi nemaju izbora nego okrenuti nego turizmu.

''Ako se dogodine nastavi ista priča, mislim da to na razini godine može samo dovesti do smanjenja plaća i otpuštanja - radnička prava koja su bila cilj padaju u drugi plan'', smatra Jelenić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene