Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samuel Žbogar

SAD želi rješenje hrvatsko-slovenskog graničnog spora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke države žele rješenje slovensko-hrvatskog spora, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar koji boravi u radnom posjetu SAD-u, gdje će ga primiti i državna tajnica Hillary Clinton.

Amerikanci se ne opredjeljuju u slovensko-hrvatskom sporu, ali se nadaju rješenju i s nadom iščekuju prvi susret premijera Boruta Pahora s novom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, rekao je šef slovenske diplomacije pred susret s Hillary Clinton u razgovoru sa slovenskim novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška Hrvatskoj? Frattini: 'Nadam se da će Slovenija biti fleksibilna' Slika nije dostupna Žbogar se brani od napada oporbe 'Ni jedan centimetar teritorija nećemo dati Sloveniji'

'Američki sugovornici s nadom iščekuju taj susret', rekao je Žbogar, dodavši da će prvi susret Pahora s premijerkom Jadrankom Kosor biti u prvom redu susret upoznavanja i gradnje povjerenja između dviju država. 'Amerikance zanima kako mi vidimo rješenje i žele da se stvari riješe', rekao je Žbogar u razgovoru za STA.

'Oni vrlo dobro znaju što se događa i zanimaju ih naša stajališta', rekao je Žbogar koji je u utorak o bilateralnim odnosima i stanju u jugoistočnoj Europi već razgovarao s više američkih kongresmena i senatora, te utjecajnih osoba. Prema Žbogarovim riječima, njegovi američki sugovornici izrazili su posebno zanimanje za slovenska gledišta o mogućnostima bržeg napretka regije zapadnog Balkana prema Europskoj uniji, te zabrinutost stanjem u BiH, gdje se Slovenija po Žbogarovim riječima spremna dodatno angažirati u pripremama glede ustavnih reformi u toj državi. (Hina)

Vjerujete li u skoro poboljšanje odnosa sa Slovenijom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene