Hrvatski sabor
Hrvatski sabor Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor je u posljednja tri mjeseca prošle godine za plin potrošio 882 tisuće kuna, što je četiri i pol puta više nego u istom razdoblju 2020. godine, odgovorili su u utorak Hini iz Hrvatskog sabora.


Troškovi plina u listopadu, studenom i prosincu 2020. zbrojeno su iznosili 192 tisuće kune, u ista tri mjeseca prošle godine čak 882 tisuće.

Rast troškova još je vidljiviji kada se prati na mjesečnoj razini, primjerice za listopad 2020. račun za plin iznosio je oko 41. 500 kuna, a za lanjski prosinac čak 364. 162 kune.

U studenom 2020. za plin je potrošeno nešto manje od 70 tisuća kuna, mjesec kasnije nešto preko 80 tisuća kuna.

U listopadu prošle godine iznos za plin narastao je na 184.588 kuna, u studenome na 333. 812 kuna, a u prosincu na već spomenutih 364. 162 kune.

Sabor je u prošloj godini na plin ukupno potrošio 1, 3 milijuna kuna što je tri puta više nego u 2020. kada je taj trošak iznosio 438. 300 kuna.

Troškovi su to dviju saborskih zgrada, glavne na Trgu svetog Marka i manje zgrade u Demetrovoj ulici.

Davor Štern Koliko Hrvatska proizvodi plina: Iz INA-e kažu da se ovih dana privodi kraju izgradnja dviju novih plinskih bušotina

Vjetrenjača Kako doskočiti poskupljenju plina i struje? "Trenutno je to jako isplativo, u svega nekoliko godina, i štiti od visokih cijena energenata"

Iz Sabora navode i kako plin nabavljaju putem Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu.

Da se Sabor našao među onima koji su dobili osjetno veće račune za plin, u ponedjeljak je otkrio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

I Sabor je dobio čak četiri puta veći račun za plin nego u istom razdoblju prošle godine, rekao je Jandroković na Hrvatskom radiju, izražavajući zabrinutost zbog poskupljenja tog energenta.

Poručio je da se građanima mora pomoći kad je riječ o cijenama plina, struje i goriva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju