Odluku još treba formalno potvrditi Hrvatski sabor, ali DORH već može postupati protiv Lucića.


Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) danas je odobrilo zahtjev Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću.

Vezani članci Slika nije dostupna Pokušao podmititi novinara: USKOK pokrenuo istragu protiv Lucića Slika nije dostupna USKOK će o istrazi protiv Lucića odlučiti nakon razgovora s Hedlom

Odluku još treba formalno potvrditi Hrvatski sabor, ali DORH već može postupati protiv Lucića, javlja reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

U zahtjevu stoji da iz provedenih izvida, razgovora s novinarom Dragom Hedlom i dvojicom svjedoka proizlazi da je Lucić 26. srpnja Hedlu ponudio novčanu nagradu da ne piše novinski članak.

Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik htio podmititi, Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o podmićivanju. To ću, bude li potrebno, dokazati na mjerodavnome mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovu poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Navodi da je Lucić u srijedu, 26. srpnja u telefonskom razgovoru čiji su dijelovi obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. (D.B./Hina)