Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG DAVANJA MITA

MIP odobrio zahtjev za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku još treba formalno potvrditi Hrvatski sabor, ali DORH već može postupati protiv Lucića.

Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) danas je odobrilo zahtjev Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću.

Pročitajte i ovo Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno" Slika nije dostupna Nastavak suđenja Zastupnik Franjo Lucić kaže kako se ne smatra krivim za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu

Odluku još treba formalno potvrditi Hrvatski sabor, ali DORH već može postupati protiv Lucića, javlja reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

U zahtjevu stoji da iz provedenih izvida, razgovora s novinarom Dragom Hedlom i dvojicom svjedoka proizlazi da je Lucić 26. srpnja Hedlu ponudio novčanu nagradu da ne piše novinski članak.

Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik htio podmititi, Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o podmićivanju. To ću, bude li potrebno, dokazati na mjerodavnome mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovu poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Navodi da je Lucić u srijedu, 26. srpnja u telefonskom razgovoru čiji su dijelovi obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene