Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor sutra o zahtjevu za smjenom ministra Vukelića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja trebao razmotriti zahtjev Kluba SDP-a za smjenom ministra gospodarstva Branka Vukelića, kojega u toj stranci smatraju odgovornim za potpisivanje štetnih ugovora u 'Brodosplitu'.

SDP-ovci tvrde da je Vukelić, kao predsjednik Nadzornog odbora 'Brodosplita', unatoč upozorenjima pokazao ustrajnost u sklapanju štetnih ugovora i svjesno branio nesposobnu ili neodgovornu Upravu tvrtke u stopostotnom državnom vlasništvu te na taj način izravno oštetio porezne obveznike.

Pročitajte i ovo Petra Buljan, novinarka primopredaja u četvrtak Damir Habijan službeno je novi ministar, nagađa se tko će ga zamijeniti u saborskim klupama: "To neće biti lako" Slika nije dostupna "Afera Brodosplit": svjedočio ministar Vukelić

Ministra optužuju i za odgovornost za smjenu financijskog direktora u 'Brodosplitu', koji je odbio potpisati sumnjive transakcije, kao i da je ignorirao činjenicu da je HBOR u listopadu 2005. odbio transakcije 'Brodosplita' zbog sumnjivih pobočnih ugovora.

Podsjećaju kako je istragu o sumnjivim transakcijama 'Brodosplita' pokrenuo austrijski Interpol.

Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu danas su
podnijeli odvojene istražne zahtjeve protiv više osoba, članova
sadašnje i bivše uprave 'Brodosplita' zbog sumnje da su prvi počinili kažnjiva djela zloporabe ovlasti, a drugi sklapanja štetnih ugovora. 

Predistragom pokrenutom na temelju anonimne kaznene prijave prošloga svibnja obuhvaćen je bio i Nadzorni odbor, predsjednik kojega je ministar gospodarstva Branko Vukelić, no novi istražni zahtjev ne odnosi se na njega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene