Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborski maraton

U Saboru opet noćna rasprava? "Točku su stavili na dnevni red kada njima odgovara"

Zbog čega baš nitko ne želi biti novi ravnatelj USKOK-a, objašnjavala je glavna državna odvjetnica u Saboru gdje je došla podnijeti izvješće o radu.

Zlata Hrvoj Šipek iskoristila je priliku i požalila se kako društvo ne podržava rad DORH-a i USKOK-a, ali priznala je i kako se na svoju poziciju ne bi prijavila da je znala što je čeka.

Iz Sabora se javila novinarka Barbara Štrbac, koja kaže kako rasprava o izvješću glavne državne odvjetnice još nije počela. "Glavna državna odvjetnica za sada je svoje izvješće branila samo pred Odborom za pravosuđe i čini se da ga nije baš najbolje obranila jer njezino je izvješće samo primljeno na znanje, nije prihvaćeno što bi moglo sugerirati da ni vladajući nisu zadovoljni s njenim radom", kazala je Štrbac.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Susret EPP-a u Splitu Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi? Ivana Petrović: "Ovo što sada Slovenija radi kod granice s Hrvatskom, to već radi više od godinu dana kod nekadašnje granice s Austrijom"

Rasprava o ovom izvješću uvrštena je na dnevni red Sabora traženjem oporbe, svojim potpisima su to uspjeli isposlovati, ponovila je Štrbac. "Vladajući to nisu mogli odbiti, ali su mogli birati kada će je staviti na dnevni red i stavili su naravno kada njima odgovara, za što oporba kaže da je opstrukcija da će jedna tako važna točka doći na dnevni red u kasnim satima kada je nitko od građana neće moći niti vidjeti", istaknula je Štrbac.

Sve se ovo otegnulo u Saboru zato što se raspravlja o prijedlogu Marije Selak Raspudić o izmjeni poslovnika o radu Sabora. Selak Raspudić se nada da će poboljšati rad i percepciju Sabora, a jedan od prijedloga je i da treba uvesti kvorum za sve plenarne sjednice čime bi se stalo na kraj scenama koje često gledamo, a to su scene prazne sabornice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković EPP u Splitu Plenković odgovorio Milanoviću: "Za razliku od njega ja ne pijem, nisam ni išao u berbu"

"Ne smijemo zaboraviti", naglasila je Štrbac, "čak i u našim istraživanjima Sabor kao institucija dobiva jako niske ocjene, čak niže od 2. Tome ne pridonose ni maratonske rasprave poput ove današnje. Imamo dojam da se sve vrti u krug, sve se ponavlja i nitko ne odustaje od svojih rasprava, tako da će i ova važna točka izvještaja glavne državne odvjetnice doći na red tek kasnije", zaključuje Barbara Štrbac.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene