Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajac ubio studenticu

Osječka policija tvrdi da je istraga ubojstva napravljena školski, podržao ih i sindikat: "Kako se može jedno takvo djelo zataškati?"

Aktualno Galerija Dubravko Jagić, sindikat policijske uprave Dubravko Jagić, sindikat policijske uprave Foto: DNEVNIK.hr Ladislav Bece, načelnik PU Osječko-baranjske Ladislav Bece, načelnik PU Osječko-baranjske Foto: DNEVNIK.hr Policijsko zataškavanje - 1 Policijsko zataškavanje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policijsko zataškavanje - 2 Policijsko zataškavanje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Policijsko zataškavanje - 3 Galerija 1/8 >>
Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece u srijedu je na obilježavanju Dana policije u Osijeku odbacio mogućnost da je bilo pokušaja zataškavanja u slučaju ubojstva 21-godišnje djevojke koju je službenim pištoljem usmrtio 27-godišnji policajac.

Proslavu Dana policije zasjenile su sumnje o policijskom zataškavanju slučaja ubojstva 21-godišnje djevojke. Službenici to negiraju, ali ministarstvo ima mogućnost slanja unutarnje kontrole. Za tužiteljstvo ubojstvo, a za policiju – smrt studentice ipak je blaže kazneno djelo. Šef policije danas brani odluku kolega.

"Apsolutno nije bilo nikakvog zataškavanja, mogu reći da je bilo malo problema oko komunikacije s javnošću nakon čega se to pretvorilo u neku priču", kazao je kazao je Ladislav Bece, načelnik osječko baranjske policije, dodajući kako je očevid vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika zajedno s očevidnom ekipom policije.

Prema njegovim riječima bili su na mjestu događaja, zajednički su popisivali i izuzimali sve tragove i obavljali obavijesne razgovore.

"Po meni je to čak školski primjer kako su to odradili jer prema prvim dojavama ništa nije ukazivalo na kazneno djelo već je bilo govora da se radi o samoubojstvu, ali smo očevidom otklonili tu verziju, tvrdi Bece i dodaje da su utvrdili da je policajac ustrijelio djevojku.

Pročitajte i ovo Policija napravila kordon oko busu u kojem je ubijena 15-godišnjakinja uhićen tinejdžer Užas u autobusu: Djevojka nasmrt izbodena na putu do škole, svjedoci šokirani - "Vrištala je i plakala"

Ista poruka i iz sindikata policije – zataškavanja nema.

"U policiji nikada nema niti ga je ikada bilo, nema zataškavanja. Na kraju krajeva, kako se može jedno takvo djelo zataškati? To je ne moguće", kaže Dubravko Jagić, predsjednik sindikata policije hrvatske.

Nije neuobičajeno da tužiteljstvo i policija različito kvalificiraju djelo. Posumnjaju li u zataškavanje, MUP u Osijek može poslati unutarnju kontrolu.

"Unutarnja kontrola provodi izvode i sve kako bi otkrila do čega je došlo i kako je došlo, je li pogriješio nadređeni ili podređeni, ona ispituje sve okolnosti događaja", naglašava Jagić.
MUP se na takav potez u ovom slučaju dosad nije odlučio.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene