Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor: O Zakonima ne raspravljaju, ali ih izglasavaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na putu u Europu u petoj brzini Vlada Saboru šalje zakone. U Saboru tek nekolicina zastupnika o tim zakonima raspravlja. Gdje su ostali? Za 16 do 20 tisuća kuna zastupnici putuju, čitaju zakone ili pak pišu pjesme.

Poluprazna sabornica svakodnevna je slika. U takvoj je atmosferi ovoga tjedna raspravljeno 20-ak zakona, a samo jučer izglasano gotovo 30. A gdje su zastupnici?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moguće samo u Hrvatskoj? Ne dolaze na posao - plaća ide, a sankcija nema! Slika nije dostupna Razgledanje zgrade VIDEO Više stotina građana na Danu otvorenih vrata Hrvatskog sabora

'Ja ne znam gdje su drugi, ali ja sam svaki dan u klupama od 8 ujutro do 8 navečer i dva radna vremena provedem u ovim klupama', kaže Damir Kajin iz IDS-a.

Nekada iznimno aktivna Željka Antunović u novom je sazivu govorila svega 13 puta.

'Zastupnici trebaju govoriti onda kada imaju što za reći i kad misle da njihov stav može bitno utjecati', kaže Antunović.

Kada dođe na red glasovanje za zakone alika sabora bitno se promijeni. Tada dođu svi. Dignu ruku ili ubace ključić i nerijetko glasuju o stvarima o kojima pojma nemaju. Tako nas u Europu vozi Hrvatski Sabor, u petoj brzini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene