Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sabor nije nadležan za rješavanje tog problema'

Sabor: Laburisti tražili prekid sjednice zbog štrajka glađu u Diokiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti tražili su popodne prekid sjednice Hrvatskog sabora dok se ne riješi problem radnika Diokija koji zbog neisplate plaća štrajkaju glađu, no predsjednik Sabora Boris Šprem tom zahtjevu nije udovoljio, ističući da Vlada, a ne Sabor pokušava pronaći rješenje za Dioki.

Mladen Novak je u ime Laburista stanku zatražio odmah na početku popodnevnog dijela zasjedanja, zatraživši da u Sabor dođu premijer, prvi potpredsjednik Vlade ili ministar financija, te zastupnike i javnost izvijeste kako Banski dvori kane riješiti problem Diokija, posebno situaciju s četiri radnika koji štrajkaju glađu.

'Stanku smo tražili jer su ugroženi ljudski životi, a mi se kao predstavnici naroda koji nas je birao ne možemo oglušiti na takvu situaciju', poručio je Novak.

Napomenuo je da je većinski vlasnik Diokija Robert Ježić, svjedočeći nedavno na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, izjavom da na računu jedne od svojih tvrtki ima 5 milijuna eura 'priznao da je sudjelovao u kriminalu'.

Vladu je pozvao da posreduje kako bi taj novac bio isplaćen radnicima, istaknuvši da ne može vjerovati da se Vlada o problemu Diokija i njegovih radnika koji štrajkaju glađu još nije očitovala.

U ime Hrvatskih laburista Novak je od Šprema zatražio da prekine sjednicu dok se ne riješi taj problem, na što mu je predsjednik Sabora odgovorio kako dijeli zabrinutost zbog radnika koji štrajkaju glađu, ali da ne može prekinuti sjednicu jer Sabor nije nadležan za rješavanje tog problema.

Istaknuo je kako ima saznanja da Vlada u razgovoru s vjerovnicima pokušava pronaći rješenje za Dioki, te dodao da je nakon Novakova zahtjeva za stankom telefonom zvao premijera Zorana Milanovića, ali da je on zauzet u Banskim dvorima. No, najavio je, kasnije će ga opet pokušati 'dobiti' i upoznati ga sa zahtjevom Laburista.

Prije stanke zastupničku je prisegu položio HNS-ovac Marijan Škvarić, koji će u zastupničkim klupama mijenjati stranačkog kolegu Anđelka Topolovca, kojega je Vlada nedavno imenovala za člana Uprave Narodnih novina. (Hina)

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene