Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni posjet

Tomašić usred skandala - Na Facebooku napisala: 'Kriva sam i za to!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Ruža Tomašić, našla se usred skandala kada je u 'radni posjet' u Hrvatsku pozvala svoje europske kolege.

Konzervativni europarlamentarci optuženi su za potrošnju stotina tisuća kuna poreznih obveznika u turističkim destinacijama Hrvatske, a sve na poziv Ruže Tomašić, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Nakon što su proveli kampanju za rezanje troškova EU, 14 europarlamentaraca (Martin Callanan, Marta Andreasen, Syed Kamall, Robert Atkins, Timothy Kirkhope, Geoffrey Van Orden, Ashley Fox, Anthea McIntyre, David Campbell Bannerman, Jacqueline Foster, Richard Ashworth, Emma McClarkin, Ian Duncan i Vicky Ford), potrošili su oko 285.000 kuna na letove, noćenja u hotelu s pet zvjezdica i raskošnu domaću kuhinju.

Među njima su bila i dva bivša zastupnika koja nisu dobila mjesto u europarlamentu na prošlomjesečnim izborima - Martin Callanan i Marta Andreasen. Još je zanimljivije da se put dogodio čak i prije nego je parlament počeo zasjedanje u novom sazivu.

'Konzervativni eurozastupnici puni su licemjerja. Možda kritiziraju trošenje novca poreznih obveznika u svojim priopćenjima, ali u stvarnosti nitko taj novac ne troši više od njih. To je skandalozno', rekao je Paul Nuttall, zastupnik UKIP-a,

 

 

Prema službenim dokumentima, svrha puta bila je 'radni posjet' kolega konzervativaca, prilikom kojeg bi dogovorili prioritete za reformu EU.

Petodnevno putovanje počelo je u ponedjeljak kada su se političari prijavili u hotel Hilton Imeprial u Dubrovniku u kojem sobe koštaju gotovo 2.000 kuna po noćenju.

Vrhunac putovanja bilo je putovanje na otok Korčulu. Šest zastupnika ondje su prebačena privatno unajmljenim plovilima, piše britanski list.

Početkom tjedna, zastupnici su večerali u restoranu izvan Dubrovnika gdje im je poslužen šampanjac, a potom i plate koje stoje po dvjestotinjak kuna te skupocjena dimljena pastrva.
U utorak su uživali u privatnoj izvedbi međunarodno poznate violončelistice Ane Rucner.

Britanski mediji upitali su ih o putu, a zastupnici su odgovorili kako ih je ondje pozvala kolegica Ruža Tomašić, koja ondje ima kuću i inzistirala je na tome da se radi o radnom posjetu, iako je dan na Korčuli izgledao kao praznik.

Naročito stoga što su bili u pratnji svojih supružnika, za koje tvrde da su put financirali iz privatnog džepa.

Nakon što su mediji objavili ovu priču, Ruža Tomašić na svom Facebook profilu ostavila je komentar:

'Treća po veličini grupacija u Europskom parlamentu pet se dana upoznavala s hrvatskom realnošću - prometnom izoliranošću krajnjeg juga Hrvatske, slabom apsorpcijom EU fondova, rastućim pritiskom krijumčara i trgovaca drogom na naše granice od ulaska u EU, ali i potencijalima i komparativnim prednostima naše domovine.

Hrvatska je stekla vrlo utjecajne prijatelje koji će sutra lobirati za Pelješki most i što skorije uključivanje naše države u zonu Schengena. Kriva sam za to!

Moja je grupacija ostavila novac koji joj Europski parlament dodjeljuje za ovakva događanja u Hrvatskoj, a ne negdje drugdje. Kriva sam i za to!

Isti ti ljudi i njihove političke stranke upravo rade na organizaciji akcije kojom će se ove jeseni obnoviti neki od objekata na poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Kriva sam i za to!

Za kraj, dio kolega je o svom trošku produžio boravak u prelijepom Dubrovniku ili rezervirao ljetni termin za sebe i obitelj u našem biseru. Još novca Dubrovniku i Hrvatskoj. I za to sam kriva!

Ono što već sad mogu reći sa sigurnošću jest da će ovakvih 'međunarodnih skandala u režiji Ruže Tomašić' koji hrane domaće medije biti još. Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar.

Posjetit će nas već na jesen kad će zasukati rukave i sudjelovati u obnovi na poplavljenim područjima', napisala je Tomašić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene