Turistički sajam u Moskvi (Foto: HTZ)
Turistički sajam u Moskvi (Foto: HTZ) Foto: HTZ

Hrvatska se i ove godine predstavlja na sajmu MITT u Moskvi, najvećem turističkom sajmu u Ruskoj Federaciji koji se ubraja u top 5 turističkih sajmova na svijetu. Iz Rusije za Hrvatsku stižu odlične vijesti o dolasku broja turista iz te zemlje.


Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina rekao je kako je Rusija značajno emitivno tržište za Hrvatsku.

Vezani članci Herceg Novi Crnogorski grad Herceg Novi nudi besplatno ljetovanje: Možete osvojiti smještaj i puni pansion Podvala Postoji dobar razlog zašto Ruskinje traže muževe izvan zemlje, pogledajte kakvi klipani tamo žive

"To, između ostaloga, potvrđuje dnevna potrošnja ruskih turista koja je za 50 posto veća od prosjeka. Važno nam je nastaviti dobru turističku suradnju i jačati našu prepoznatljivost na ovom tržištu.

Iznimno me veseli što su najveći ruski turoperatori prepoznali naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete, a zbog čega su i kreirali dodatne ponude za Hrvatsku“, poručio je Glavina.

Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička, naglasio je kako se na osnovu prvih informacija te odrađenih sastanaka može zaključiti kako postoji veliki interes za Hrvatsku, zbog čega se očekuje nastavak pozitivnih trendova i rasta turističkog prometa.

"Pozitivan rast u dolascima, koji bi prema najavama trebao biti i viši od 20 posto, osim s ruskog očekujemo i s ukrajinskog tržišta.

Rezultat je to brojnih promotivnih aktivnosti koje provodimo tijekom godine pri čemu najveću pozornost pridajemo predstavljanju zdravstvenog i nautičkog turizma koji su među Rusima najprepoznatljiviji segmenti naše turističke ponude“, zaključio je Ružička.

Hrvatska turistička zajednica u svom priopćenju navodi kako i predstavnici TUI-ja najavljuju rast ruskih gostiju od 20 posto.

Hrvatska se delegacija susrela i sa predstavnicima turoperatora PAKS čiji je direktor i suvlasnik Vitlalij Cizikov najavio rast od 15 posto te je naglasio kako se značajan dio njihove ponude odnosi upravo na hrvatske destinacije.

"Ruski turisti u Hrvatskoj najviše noćenja ostvaruju u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji te na Kvarneru.

Naš cilj je osim rasta turističkog prometa približavanje te pozicioniranje hrvatske kontinentalne ponude na ovom velikom i potentnom tržištu“, smatra direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno više od 135 tisuća dolazaka te više od 932 tisuće noćenja ruskih turista.

Dodajmo kako je u sklopu sajma predstavljen specijaliziran prilog u potpunosti posvećen Hrvatskoj koji je izašao u Rosijskajoj Gazeti, najčitanijoj dnevnoj novini u Ruskoj Federaciji, navodi se u priopćenju Hrvatske turističke zajednice.

Pripremite se: Iz Grada objavili kad počinje sanacija jednog od najvažnijih mostova u Zagrebu i kakva će biti regulacija prometa