Turistički sajam u Moskvi (Foto: HTZ)
Turistički sajam u Moskvi (Foto: HTZ) Foto: HTZ

Hrvatska se i ove godine predstavlja na sajmu MITT u Moskvi, najvećem turističkom sajmu u Ruskoj Federaciji koji se ubraja u top 5 turističkih sajmova na svijetu. Iz Rusije za Hrvatsku stižu odlične vijesti o dolasku broja turista iz te zemlje.


Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina rekao je kako je Rusija značajno emitivno tržište za Hrvatsku.

Vezani članci Alkari u Muenchenu München osvojili kršni momci iz Cetinske krajine: Alkari prodefilirali gradom i izazvali oduševljenje Procvjetale biljke Stižu promjene za Gorane: Prije dvije godine skidali su snijeg s krovova, a danas u Gorskom kotaru cvatu jaglaci i visibabe

"To, između ostaloga, potvrđuje dnevna potrošnja ruskih turista koja je za 50 posto veća od prosjeka. Važno nam je nastaviti dobru turističku suradnju i jačati našu prepoznatljivost na ovom tržištu.

Iznimno me veseli što su najveći ruski turoperatori prepoznali naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete, a zbog čega su i kreirali dodatne ponude za Hrvatsku“, poručio je Glavina.

Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička, naglasio je kako se na osnovu prvih informacija te odrađenih sastanaka može zaključiti kako postoji veliki interes za Hrvatsku, zbog čega se očekuje nastavak pozitivnih trendova i rasta turističkog prometa.

"Pozitivan rast u dolascima, koji bi prema najavama trebao biti i viši od 20 posto, osim s ruskog očekujemo i s ukrajinskog tržišta.

Rezultat je to brojnih promotivnih aktivnosti koje provodimo tijekom godine pri čemu najveću pozornost pridajemo predstavljanju zdravstvenog i nautičkog turizma koji su među Rusima najprepoznatljiviji segmenti naše turističke ponude“, zaključio je Ružička.

Hrvatska turistička zajednica u svom priopćenju navodi kako i predstavnici TUI-ja najavljuju rast ruskih gostiju od 20 posto.

Hrvatska se delegacija susrela i sa predstavnicima turoperatora PAKS čiji je direktor i suvlasnik Vitlalij Cizikov najavio rast od 15 posto te je naglasio kako se značajan dio njihove ponude odnosi upravo na hrvatske destinacije.

"Ruski turisti u Hrvatskoj najviše noćenja ostvaruju u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji te na Kvarneru.

Naš cilj je osim rasta turističkog prometa približavanje te pozicioniranje hrvatske kontinentalne ponude na ovom velikom i potentnom tržištu“, smatra direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno više od 135 tisuća dolazaka te više od 932 tisuće noćenja ruskih turista.

Dodajmo kako je u sklopu sajma predstavljen specijaliziran prilog u potpunosti posvećen Hrvatskoj koji je izašao u Rosijskajoj Gazeti, najčitanijoj dnevnoj novini u Ruskoj Federaciji, navodi se u priopćenju Hrvatske turističke zajednice.

Pripremite se: Iz Grada objavili kad počinje sanacija jednog od najvažnijih mostova u Zagrebu i kakva će biti regulacija prometa