Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rok za vještačenja kornatske tragedije produljen do 15. srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zahtjev tima vještaka kornatske tragedije istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić produljio je za dva mjeseca, odnosno do 15. srpnja, rok do kada taj tim treba dovršiti i dostaviti rezultate vještačenja kornatske tragedije u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Šesteročlani tim stalnih sudskih vještaka, kojima je spis o kornatskoj tragediji Ivić predao 11. siječnja, trebali su spis s više od tisuću stanica proanalizirati te svoje analize i mišljenje dostaviti Županijskom sudu u Šibeniku u roku od četiri mjeseca, odnosno 11. svibnja. Prije desetak dana, kazao je Ivić, zatražili su produljenje roka za dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama" Australska obala - ilustracija Velika tragedija Četiri člana obitelji utopila se u Australiji: Sumnja se da je kobna bila jaka morska struja

"U tom zahtjevu naveli su što su do sada napravili i što je još preostalo te su tražili još dva mjeseca da sve obave do kraja", rekao je Ivić.

Vještaci, među ostalim, moraju utvrditi kinetiku i dinamiku izbijanja požara 30. kolovoza prošle godine na otoku Kornatu, zatim brzinu i smjer širenja vatre, visinu i položaj plamena, procjenu oslobođene toplinske energije te toplinsku snagu i raspored temperatura na mjestu stradanja vatrogasaca.

Također bi trebali objasniti i različite stupnjeve opeklina koje su zadobili vatrogasci iako su se nalazili jedan blizu drugoga.

U spisu se nalazi i svjedočenje jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića koji je saslušan 20. prosinca prošle godine dok se još nalazio na liječenju u splitskoj bolnici.

Sredinom ožujka tim vještaka posjetio je Kornat zbog 3D (trodimenzionalne) računalne simulacije kornatske tragedije koja je također bila zatražena kao dio vještačenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene