Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zdravstva najavio

Rodilišta u Sinju, Đakovu, Imotskom i Makarskoj opet će raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novim pravilnikom će biti smanjeni minimalno-tehnički standardi za izvanbolnička rodlišta te će se u njima moći obavljati porodi koji nemaju predvidive patologije. U idućih 10 dana rodilišta će obići inspekcija, kazao je ministar zdravstva Darko Milinović.

Danas po povratku u Zagreb ili najkasnije sutra, ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović potpisat će novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima koji bi trebao omogućiti povratak u funkciju zatvorenih rodilišta u Makarskoj, Sinju, Imotskom i Đakovu, najavio je danas u osječkom KBC-u gdje je na Odjelu za ardilogoju u rad pustio novi linearni akcelerator vrijedan 43 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa"

'Novim pravilnikom će biti smanjeni minimalno-tehnički standardi za izvanbolnička rodlišta te će se u njima, uz suglasnost rodilje, moći obavljati porodi koji nemaju predvidive patologije. U idućih 10 dana rodilišta će obići inspekcija Ministarstva zdravstva i ona koja zadovolje te minimalne standarde moći će obavljati takve porode. Kad budu zadovoljavali maksimalne standrade moći će i sveostale porode obavljati', kazao je Milinović.

U mrežu lječilišta uskoro bi mogle ući i Bizovačke toplice, najavio je ministar koji je u Osijek stigao u društvu ministra branitelja Tomislava Ivića te cijelu svitu domaćih HDZ-ovaca - no odlučno je negirao da je riječ o predizbornj kampanji. Osječki KBC koji ima mjesečni proračun od 46 milijuna kuna, mogao bi, dodao je, dobiti novi prostor nuklearne medicine. (Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene