Robert Cvek (IDS), zamjenik gradonačelnika Pule, komentirao je gostovanje ministra gospodarstva Darka Horvata u Dnevniku Nove TV, tijekom kojeg je s Mislavom Bagom razgovarao o stanju brodogradilišta.

Galerija


Robert Cvek je rekao da je ministar Horvat tijekom razgovora s Mislavom Bagom o Uljaniku iznosio neistine.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Pixsell,Marko Lukunic) Ministar Darko Horvat otkrio kojem su modelu ulaska u brodogradnju Kinezi najskloniji

"Ministar Horvat rekao je da je Grad Pula podržao upravu, što je notorna neistina. Ja sam kao opunomoćenik Grada Pule i županije bio na skupštini i glasao sam da se ne daje razrješnica samoj upravi", rekao je.

"Meni je žao što se država – koja nije imala potrebu dati prijedlog za članove nadzornih odbora i kroz cijelo glasanje je bila suzdržana – usudi krivicu i odgovornost prebacivati na lokalnu samoupravu", dodao je.

Usporedio je i način na koji je Vlada postupala s Agrokorom i na koji postupa s brodogradilištima.

"Kako se jedan ministar usudi u jednoj emisiji uživo iznijeti takvu neistinu? Tim više što imamo prilike vidjeti kako se država odnosila prema jednoj firmi kao što je Agrokor. Brodogradilište Uljanik je u 25-postotnom vlasništvu države, a nije smatrala potrebnim ni predložiti za članove nadzornog odbora", dodao je Cvek.

Odgovarajući na pitanje novinara, Cvek je rekao da nije ostao do kraja sjednice koja je trajala 10 sati.

"U onom trenutku kad su dečki iz radnici odlučili da je sve skupa cirkus, vidjeli smo da ne postoji mogućnost da se izaberu članovi nadzornog odbora. Ja sam se priklonio njima i zajedno s njima sam napustio skupštinu", rekao je Cvek.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr