Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski premijer Fredrik Reinfeldt pozdravio je u četvrtak navečer u Bruxellesu dogovor predsjednika vlada Hrvatske i Slovenije te istaknuo da rješavanje bilateralnog graničnog pitanja ne može biti kriterij za ulazak u Europsku uniju.


Švedski premijer Fredrik Reinfeldt pozdravio je u četvrtak navečer u Bruxellesu dogovor predsjednika vlada Hrvatske i Slovenije te istaknuo da rješavanje bilateralnog graničnog pitanja ne može biti kriterij za ulazak u Europsku uniju. 'To naravno nije uvjet, naravno da nema takvih kriterija za članstvo u EU', rekao je Reinfeldt u odgovoru na pitanje je li rješavanje graničnog pitanja sa Slovenijom uvjet za ulazak Hrvatske u EU-u. Reinfeldt je u Bruxellesu predsjedao izvanrednim i neformalnom summitom čelnika 27 zemalja članica.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Nova pravila za prolaz kroz Sloveniju: Vlada u zadnji tren izmijenila odluku Gužva na granici, ilustracija Dobro nam došli, susjedi! Hrvatska od sutra za Slovence obojana u zeleno

'Mi pokušavamo pomoći koliko možemo da deblokiramo poglavlja koja su zamrznuta i stoga pozdravljamo dogovor i vodstvo na europski način koje su pokazali čelnici Hrvatske i Slovenije', rekao je švedski premijer i predsjedatelj Europskog vijeća. Reinfeldt je istaknuo da je deblokiranje hrvatskih pristupnih pregovora važno i za ostale koji imaju perspektivu članstva u Europskoj uniji. (Hina)