Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Rijeci se održava nesvakidašnji humanitarni turnir. I ulaznice i kotizacija za malonogometne ekipe plaćaju se u hrani.


Turnir organizira Socijalna samoposluga, organizacija koja već nekoliko godina prikuplja hranu i higijenske potrepštine za socijalno najugroženije obitelji šireg riječkog područja.

>> I beskućnici koriste Facebook

Vezani članci Tanja Zavrski (Foto: Dnevnik.hr) Stižu minusi, snijeg i hladnoća, a ove ruke pletu samo za beskućnike: "Bila sam dirnuta do suza" Papa Franjo ručao s beskućnicima i siromašnima (Foto: AFP) - 3 Beskućnici i siromašni u nedjelju su ručali s - Papom Franjom

U radu im redovito pomažu i beskućnici koji se kroz rad u Socijalnoj samoposluzi lakše integriraju u društvo. Turnir traje i sutra, a posebna će poslastica biti utakmica između reprezentacije beskućnika i poznatih Riječana. Svi koji žele pomoći, namirnice mogu svakodnevno donirati.

'Ideja je odlična, stvarno. Napokon nešto humanitarno u vezi nogometa. Donirali smo znači namirnice, hranu općenito, brašno, ulje, bilježnice, pribor za školu', ispričao je Tomislav Čačić, sudionik turnira.

'Ljudi kad su to čuli počeli davati puno, puno više hrane. Jednostavno nose i i kažu - jako, jako sjajna ideja', dodao je Darko Rončević, voditelj Socijalne samoposluge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook