Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Nastavljeno suđenje kirurgu Šimiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci danas je nakon stanke nastavljena glavna rasprava u suđenju riječkom kirurgu Ognjenu Šimiću za 18 slučajeva primanja mita.

Pred sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Ika Šarić saslušana je svjedokinja Branka Bukarica kojoj je Šimić operirao srce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srpski mediji nagađaju Simića raskomado kirurg, veterinar ili mesar? Slika nije dostupna Sedam svjedoka: Šimić je uzimao mito

Ona je izjavila da je Šimiću dala omotnicu s novcem da ne bi morala dugo čekati na operaciju.

Pročitan je i iskaz svjedokinje Marije Baričević koju je u njezinoj kući u Crikvenici u pratnji Šimićevih branitelja zbog zdravstvenih poteškoća svjedokinje saslušala sutkinja Šarić.

Baričević je kazala da je dala Šimiću 500 eura prije operacije njezinog supruga.

Šimić je opovrgnuo oba iskaza tvrdeći da nije primio dar ni novce niti od jedne svjedokinje.

Šimićeva obrana iznijela je niz dodatnih dokaznih prijedloga a sudsko vijeće nije prihvatilo niti jedan.

Među njima je i zahtjev za medicinskim vještačenjem svakog operiranog pacijenta koji se navodi u optužnici u 18 slučajeva primanja mita, kako bi se utvrdila opravdanost hitnog operativnog zahvata nad njima, izdvajanje iz sudskog spisa zvučnih zapisa i video snimaka te zapisnika o prikrivenom istraživanju Šimića pri predaji mita svjedokinje Ljerke Krajnović, koja je prva prijavila Šimića, zbog navodne nezakonitosti u provedbi ovih mjera.

Sutra će Ognjen Šimić iznijeti svoju obranu te se očekuje da će presuda biti donijeta do kraja ovoga tjedna.

Ljerka Krajnović je prijavila policiji Šimića, tadašnjeg predstojnik Klinike za kardiovaskularnu kirurgiju, u kolovozu 2006. za primanje mita zbog operacije na srcu nejzina oca mimo liste čekanja. Nakon policijski praćene predaje mita od 5000 eura u označenim novčanicama, Šimić je uhićen te mu je pretražena kancelarija.

U njoj je pronađeno desetak omotnica s nekoliko desetaka tisuća eura u raznim valutama sakrivenih u knjigama.

Nakon otvaranja ovog postupka, USKOK-u je Šimićevo primanje i traženje mita za hitne operacije pacijenata mimo liste čekanja prijavljeno za još 17 slučajeva.

Šimić je optužen za primanje mita od 210.000 kuna u razdoblju od 1998. do 2006. te za prikrivanje na taj način nezakonito stečenog novca kupovanjem nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene