Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je manje vremena

Predložen stečaj brodogradilišta 3. Maj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgovački sud u Rijeci stigao je službeni prijedlog Fine za pokretanje stečaja 3. Maja.

Sud sada ima 60 dana za zakazivanje ročišta za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja. Zbog toga su u Ministarstvo gospodarstva na sastanak došli brojni sindikalni predstavnici.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju" Slika nije dostupna Predstavila ga kao svoj Austrijska tvrtka ukrala program restruktiruranja 3. maja?

I sindikati i zamjenik ministra gospodarstva istaknuli su da je ključno za opstanak riječkog brodogradilišta odabrati strateškog partnera prije otvaranja stečaja.

"Da bi oni dostavili neku obvezujuću ponudu moraju se vidjeti knjige. Upravo će otvaranje data rooma to omogućiti. To će trajati do 18. siječnja i u roku od sedam dana onda očekujemo da će u Uljanik d.d. pristići obvezujuće ponude", kazao je Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva.

"Pozdravljamo svakog investitora i novog vlasnika koji će u Puli ili Rijeci, a meni je kao radniku 3. maja posebno bitno, ponuđača koji će nastaviti brodograđevnu djelatnost u Rijeci", kratko je komentirao Juraj Šoljić, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene