Na Trgovački sud u Rijeci stigao je službeni prijedlog Fine za pokretanje stečaja 3. Maja.

Galerija


Sud sada ima 60 dana za zakazivanje ročišta za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja. Zbog toga su u Ministarstvo gospodarstva na sastanak došli brojni sindikalni predstavnici.

Vezani članci Ljilja Geić, predstavnica radnika Brodotrogira Radnici trogirskog brodogradilišta kreću u prosvjed, dio ih sedam mjeseci nije dobilo pravu plaću: "Trogir bez brodogradnje će biti mrtav grad" Slika nije dostupna Austrijska tvrtka ukrala program restruktiruranja 3. maja?

I sindikati i zamjenik ministra gospodarstva istaknuli su da je ključno za opstanak riječkog brodogradilišta odabrati strateškog partnera prije otvaranja stečaja.

"Da bi oni dostavili neku obvezujuću ponudu moraju se vidjeti knjige. Upravo će otvaranje data rooma to omogućiti. To će trajati do 18. siječnja i u roku od sedam dana onda očekujemo da će u Uljanik d.d. pristići obvezujuće ponude", kazao je Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva.

"Pozdravljamo svakog investitora i novog vlasnika koji će u Puli ili Rijeci, a meni je kao radniku 3. maja posebno bitno, ponuđača koji će nastaviti brodograđevnu djelatnost u Rijeci", kratko je komentirao Juraj Šoljić, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr