Predstavnici Sindikata u petak su bili u Ministarstvu gospodarstva kako bi dobili odgovor na pitanje želi li Vlada hrvatsku brodogradnju ili ne želi.

Galerija Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) +0 Zvonimir Novak (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL)

Razgovaralo se o stanju u Uljaniku i u 3. maju, a Sindikati su nakon sastanka izjavili kako od Vlade očekuju izradu plana spašavanja hrvatske brodogradnje.

Vezani članci Ministar gospodarstva Darko Horvat za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat za Dnevnik Nove TV o tome koliko je realno da Kinezi uđu u naša brodogradilišta Zoran Milanović i Andrej Plenković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Ovo su političari koji su dijelili naš novac brodogradilištima! Gdje je tu odgovornost?

Pomoćnik ministra gospodarstva Zonimir Novak rekao je nakon sastanka da je istekao rok od 120 dana nakon kojeg FINA mora predložiti stečaj 3. maja te da će to napraviti jako brzo. Otkrio je kako je otvoren tzv. data room, kako bi potencijalni partneri mogli pregledati stanje u brodogradilištima. Uprava Uljanika donijela je odluku kako Kermas Energija Danka Končara više nije strateški partner.

"Potencijalni partneri angažirali su timove stručnjaka koji pregledavaju podatke. Nama su se obraćala respektabilna europska i svjetska brodogradilišta. Oni su zainteresirani, zadovoljni su s tehničkom opremljenošću, znanjem ljudi, ali da bi ostavili obvezujuću ponudu, moraju vidjeti knjige.

Data room bit će otvoren do 18. siječnja nakon toga se očekuju obvezujuće ponude u roku tjedan dana", otkrio je Novak, prenosi N1.

Dodao je da su strateški partneri zainteresirani većinom za 3. maj, a neki i za cijelu grupu. Istaknuo je da se stečaj 3. maja čini kao jednostavniji i jeftiniji postupak, a da je to vrlo kompleksan i kompliciran proces. Također, kaže Novak, ako se donese odluka o stečaju s preustrojem, taj preustroj će trebati financirati.

Šef sindikata 3. maja Juraj Šoljić i Đani Šverko iz Sindikata metalaca u Uljaniku, pozvali su sve potencijalne investitore na razgovore sa Sindikatima. "Otvoreni smo za razgovore i mi zaista želimo strateškog partnera", izjavio je Šoljić nakon sastanka.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju