Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema mira u brodogradilištu 3. maj.


Radničko vijeće ogorčeno je što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u Bruxelles poslala programe restrukturiranja jer je u austrijskoj tvrtki A-tek, koja želi privatizirati njihovo brodogradilište, dva dana prije toga proglašen stečaj.

Vezani članci Slika nije dostupna Potpisani ugovori o gradnji više od 100 milijuna dolara vrijednih tankera Slika nije dostupna Vlada predložila program restrukturiranja brodogradnje

Da stvar bude gora, tvrde kako je tvrtka A-tek ukrala njihov plan restrukturiranja, označen poslovnom tajnom, i predstavila ga kao svoj. Zbog toga su podigli i kaznenu prijavu, no DORH ju je odbacio, pod izlikom da je mnogo ljudi imalo pristup dokumentu te da se ne može utvrditi tko je poslovnu tajnu zapravo odao.

>> Radnicima 3. maja osigurana zaposlenost do 2012.

'Nije problem u tome što je na neki način došao taj program u ruke g. Kovaczu, nego što se on potpisao pod taj program iako je došao u Hrvatsku bez ijedne kune, odnosno samo s onom jednom kunom s kojom je mislio kupiti 3. maj', rekla je Nada Jelinić-Starčević, predsjednica RV Brodogradilišta 3. maj.