Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Riječki glumac: "Spalit ću se danas u 16 sati i nitko me neće spriječiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zapalit ću se na Korzu čistim alkoholom uz dodatak petroleja jer politika Grada Rijeke ubija kulturu!" poručio je riječki glumac Bosnimir Ličanin u pismu gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu. U znak prosvjeda spalit će se danas u 16 sati u središtu Rijeke.

Direktni povod glumčevog čina je zatvaranje popularnog riječkog, 40 godina starog, alternativnog kluba Palach – svojevrsnog simbola Grada Rijeke. Ličanin prijeti da će se samozapaliti devet dana nakon obljetnice smrti Jana Palacha, koji se na taj čin odlučio 16. siječnja 1969. godine.

Pročitajte i ovo Matej Španović Priča koja nadahnjuje Za njega su brojevi nerješiv problem, ali zato sjajno pamti tekstove: Matej je osoba iz spektra autizma i glumac Anka Grabić Muke po popisu stanovništva Možda nas je ipak više? Šibenski glumac ostao nepopisan, ali nije jedini: ''Zaboravili babu!"

"Nije u pitanju moja osobna promidžba, nego besperspektivnost mladih ljudi kojima ovaj grad, osim droge i alkohola, ne nudi ništa, a oduzeo im je sve prostore".

Riječkoj policiji Ličanin je prijavio javni skup i naveo da će tom prilikom dijeliti letke.

Budući da mediji već danima izvješćuju o njegovoj drukčijoj namjeri, glasnogovornica PU PGŽ Mirjana Kulaš ističe kako će policija biti spremna spriječiti samoozljeđivanje glumca i ozljeđivanje drugih osoba. Spriječit će i narušavanje javnog reda i mira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene