Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Zapalit ću se na Korzu čistim alkoholom uz dodatak petroleja jer politika Grada Rijeke ubija kulturu!" poručio je riječki glumac Bosnimir Ličanin u pismu gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu. U znak prosvjeda spalit će se danas u 16 sati u središtu Rijeke.


Direktni povod glumčevog čina je zatvaranje popularnog riječkog, 40 godina starog, alternativnog kluba Palach – svojevrsnog simbola Grada Rijeke. Ličanin prijeti da će se samozapaliti devet dana nakon obljetnice smrti Jana Palacha, koji se na taj čin odlučio 16. siječnja 1969. godine.

Vezani članci Slavko Sobin Iza ovog je Hrvata suradnja s oskarovcem, a golim torzom žene baca u trans: "Imam energije više nego ikad" Mustafa Nadarević Mustafa Nadarević dočekao 77. rođendan u bolnici: "Ne znam što bih više rekao o svom stanju"

"Nije u pitanju moja osobna promidžba, nego besperspektivnost mladih ljudi kojima ovaj grad, osim droge i alkohola, ne nudi ništa, a oduzeo im je sve prostore".

Riječkoj policiji Ličanin je prijavio javni skup i naveo da će tom prilikom dijeliti letke.

Budući da mediji već danima izvješćuju o njegovoj drukčijoj namjeri, glasnogovornica PU PGŽ Mirjana Kulaš ističe kako će policija biti spremna spriječiti samoozljeđivanje glumca i ozljeđivanje drugih osoba. Spriječit će i narušavanje javnog reda i mira.