Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj riječki kafić

Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je premijeru na izjavu o vlasniku kafića ''Three Monkeys'' koji je kazao da u njegov objekt HDZ-ovci nisu dobrodošli.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel reagirao je na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je komentirao potez jednog riječkog ugostitelja, u čiji objekt ''HDZ-ovci nisu dobrodošli'', rekavši da je to diskriminacija i rasizam.

Obernsel mu je poručio da su se strasti u Rijeci nakon te objave smirile, a da premijer deset dana kasnije ponovno otvara tu temu.

Pročitajte i ovo Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Tri majmuna ali kavu će im skuhati Vlasnik kafića odgovorio Plenkoviću: "E, pa ne volim vas, tlak mi je na milijardu! Neka se spusti na zemlju, nisam ja njegov podanik"

''Ovako oštru reakciju s Vaše strane ne pamtim otkad ste premijer! A podsjetit ću vas da je Rijeka prije samo nekoliko mjeseci u javnom prostoru trpjela poruke izrazite mržnje i nacionalne nesnošljivosti prema umjetniku koji je svojim umjetničkim radom obilježio povratak Rijeke iz ruku fašističke Italije u maticu Hrvatsku, te obilježio stradanje 2800 partizana u bitci za Rijeku.

Na direktne prijetnje koje je doživljavao na nacionalnoj osnovi, a o kojima su mediji izvijestili i fotografijama i tekstovima, niste reagirali. Niste imali tu potrebu.

Podsjetit ću vas također da niste zucnuli ni na okupljanje crnokošuljaša u Rijeci sljedećeg dana koji su hodali gradom s nagrđenom hrvatskom zastavom i pokušavali uništiti gradsku imovinu. Izgleda da vam je taj 'fašizam' prihvatljiv'', poručio je Obersnel. Premijera je podsjetio i da je tada dvoje njegovih ministara odbilo doći u Rijeku na potpisivanje ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković SVEČANOST U NSK-u Plenković dijelio lekcije novinarima, razljutio ga kafić u kojem HDZ-ovci nisu dobrodošli: "To je rasizam, na korak do fašizma. Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija"

''Nemojte, molim Vas, sada vapiti i urlati na temu 'fašizma riječkog ugostitelja' jer je svima u Rijeci do sada već posve jasno da je njegova poruka bila skroz neprimjeren izraz nemoći i revolta. Relevantna riječka politika je tu poruku ugostitelja osudila i za nas je priča o kafiću – završena'', kaže Obersnel.

Objasnio je po čemu se Riječani razlikuju od Andreja Plenkovića. Kaže da je upravo on taj koji nikada nije osudio prijetnje u Rijeci.

Prozvao i Bačića

Prozvao je i Branka Bačića za kojega tvrdi da je ''otvoreno komentirao da postavljanje umjetničke instalacije u Rijeci nije dovoljno žestoko osuđeno iako ono donosi oprečna stajališta''.

Gradonačelnik kaže da ne vidi kakav točno problem premijer ima s Rijekom, ali da mu na prozivke ne želi ostati dužan.

''Što da pomislimo u Rijeci osim da ste pozivali da se pred parlamentarne izbore namještaju afere i istražni procesi kako biste oblatili ovaj grad? Dosta je, gospodine Plenkoviću!

Rijeka je ponosna i ispravna. Pogrešna objava jednog ugostitelja na društvenim mrežama, koju je relevantna politika već osudila, svakako nije nešto za što se očekuje ovakva premijerova reakcija kakvu ste pokazali danas'', rekao je Obersnel i poručio da mu u Rijeci nema rasizma ni fašizma te da bi se, umjesto Rijekom, trebao baviti time što govori ljudi poput Branka Bačića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene