Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka sindikata

Ribić: Hrvatska politika se sastoji od nekompetentnih ljudi, umišljenih i bez pokrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove ocjene stručnjaka MMF-a o krizi i načinu izlaska iz nje komentirali su u Matici hrvatskih sindikata.

Vlada je zdravo za gotovo uzela savjete MMF-a. Mjere štednje štete hrvatskom gospodarstvu. Danas mijenja politiku. Tadašnji stavovi MMF-a odrazili su se na Hrvatsku. Vlada je krenula u provedbu rigoroznih mjera štednje, to je rezultiralo padom gospodarstva, mišljenja je Vilim Ribić. Građani su na svojim leđima podnijeli glavni teret krize.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

>> Ribić: Milanovićevo iskrivljavanje činjenica zabrinjava

Štednjom se ne može izaći iz krize, zaključuje Ribić.

Donedavno MMF je bio zagovornik rigoroznih mjera štednje. No onda dolazi do promjene stava jer utjecaj mjera štednje na ekonomiju nije isti za sve zemlje. Hrvatska je slijepo provodila stavove MMF-a, a nismo postigli ništa, zaključuje Vilim Ribić i dodaje kako nas čeka sve veća nezaposlenost i daljnji pad proizvodnje, ukoliko Vlada ne napravi zaokret u svojoj politici.

'Slijepo smo provodili stavove MMF-a, ne razmišljajući kako će se odraziti na stanje u zemlji. Promjenom politike MMF nam šalje poruku - gospodo vi ste bili lutke na koncu. Matica sindikata govori da s mjerama štednje nema gospodarskog rasta. Trebamo razmišljati o promjeni hrvatskog političkog sustava, jer se politika sastoji od nekompetentnih ljudi, umišljenih i bez pokrića', poručio je Ribić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene