Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo se ne slaže

Zapleteni u državnu mrežu: Izbrisani iz registra jer nisu platili nepostojeće račune

Aktualno Galerija Luka Pula Luka Pula Foto: DNEVNIK.hr Boris Mandić, ribar Boris Mandić, ribar Foto: DNEVNIK.hr Brodica Brodica Foto: DNEVNIK.hr +0 Čamci Galerija 1/4 >>
Desetke tisuća plovila država je izbrisala iz registra. Razlog su dugovi, za koje se većina vlasnika zaklinje kako nisu ništa znali. Iz resornog ministarstva za to ne mare, kažu da su uplatnice davno poslali, ali i uporno pozivali na plaćanje.

Brodica koju je ribar počeo obnavljati više ne smije isploviti. Izbrisana je iz registra plovila, i to zbog duga od tek nekoliko stotina kuna. Kao i jedna manja. Ni za jedno plovilo, kaže, nije znao da ima dugovanja i da dvije godine zaredom nije platio naknade za uporabu pomorskog dobra i zaštitu mora od onečišćenja.

''Ja te uplatnice nemam, baš sam pogledao. Očigledno su slane na neku drugu adresu ili je poštar, ne znam'', istaknuo je ribar Boris Mandić. Znanstvenik i ribar je bez broda koji koristi za rad sa studentima. Upravni spor je već pokrenuo.

''Pozivam se, kao i većina korisnika na nedostavljanje samih uplatnica - računa, zbog čega smo dovedeni u bizarnu situaciju'', rekao je Neven Iveša u Dnevniku Nove TV.

Iz Ministarstva kažu da su uplatnice davno poslali na adrese ribara, kao i opomene, a provodila se i kampanja obavještavanja vlasnika putem medija, strukovnih udruga i državnih tijela. Sada im nude rješenje - prvi upis plovila. Što će, s obzirom na starost naše flote, kažu iz ceha ribara, stvoriti velik problem.

Pročitajte i ovo E-mail (Foto: Getty Images) čuvate se phishing prevara Uplate na lažni račun: Nasamario tvrtku i izvukao više stotina tisuća kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ide mu kaznena prijava Utajom poreza na prodaji vozila oštetio državni proračun za skoro 600.000 kuna

Kako bi se proces prvog upisa ubrzao, zahtjevi će se od sljedećeg tjedna predavati na posebnoj internetskoj stranici, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar. ''Zahtjevi za upis brodica za gospodarsku namjenu koje su u trenutku brisanja bile tehnički ispravne, i to sljedećim redoslijedom: ribarska namjena, iznajmljivanje i prijevoz putnika, ostale gospodarske svrhe te jahte'', stoji u priopćenju Ministarstva za one koji imaju prednosti.

Sudbina je to koja čeka desetke tisuća izbrisanih plovila. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 






 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene