Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć drugačiji sporazum

Rex Tillerson: Ne želimo biti vezani ukrajinskim sporazumom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik Rex Tillerson nagovijestio je u srijedu da bi Sjedinjene Države mogle odstupiti od sporazuma iz Minska kojim se željelo zaustaviti borbe u Ukrajini rekavši na saslušanju u Kongresu da Trumpova administracija ne želi biti "vezana".

Rex Tillerson je rekao kako je moguće da ukrajinska vlada dođe sporazuma s Moskvom izvan okvira sporazuma iz 2015.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

"Mislim da je važno da nam se omogući dovoljno elastičnosti da se postignu ciljevi iz Minska. Sasvim je moguće da bi vlada Ukrajine i vlada Rusije mogle doći zadovoljavajućeg rješenja kroz neki okvir drugačiji od Minska", rekao je Tillerson Odboru za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa.

"Moje je upozorenje da ne bih želio da budemo vezani za Minsk ako se pokaže da su strane odlučile riješiti ovo drugim, drugačijim sporazumom", rekao je.

Mirovni sporazum iz Minska, postignut uz posredovanje Francuske i Njemačke i koji su potpisale Rusija i Ukrajina u veljači 2015., poziva na prekid vatre, povlačenje teškog oružja s crte bojišnice i na reformu ustava kako bi se istočnoj Ukrajini dala veća autonomija.

Zastupnici su ustrajali na tome da ne treba ukidati sankcije Rusiji dok ne provede sporazum iz Minska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene