Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Ivo Sanader u ponedjeljak je u Makarskoj, odgovarajući na pitanje o rezultatu slovenskih predsjedničkih izbora, rekao da je za Hrvatsku svejedno koga slovenski birači izaberu za predsjednika, dodajući kako se otvorena pitanja moraju razriješiti u prijateljskom ozračju.


- Mi smatramo da su Slovenija i Hrvatska dvije prijateljske zemlje, ali imamo nekoliko otvorenih pitanja, to su činjenice. Prema tome, bez obzira tko je predsjednik ili premijer u Sloveniji, mi ta otvorena pitanja moramo razriješiti u jednom prijateljskom ozračju. Ako ne ide bilateralno onda idemo pred trećega, kazao je premijer Sanader, dodajući kako su sada Hrvatska i Slovenija na tom putu, prema trećemu jer su stvorili dvije zajedničke komisije.

Vezani članci Granični prijelaz Bregana Neće vrijediti za sve: Neki putnici će smjeti u Sloveniju i bez PCR testa Slika nije dostupna 'Sa Slovenijom se ne vode pregovori oko otvorenih pitanja'

>> Tuerk za dobrosusjedske odnose s Hrvatskom

Naša komisija sa slovenskim kolegama, kazao je Sanader, mora pripremiti sve za izlazak pred međunarodno tijelo.

- Ja čestitam gospodinu Tuerku na izboru za predsjednika Slovenije. To je volja slovenskih birača, mi to poštujemo i nadamo se dobroj suradnji, kazao je premijer Sanader.