Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gađa poziciju premijera

Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..."

Predsjednik Zoran Milanović prvo je iznenadio javnost kad je raspisao parlametarne izbore koji će se održati u srijedu 17. travnja, a potom još jednom kad je najavio kako će se kandidirati za premijera. Na izbore izlazi s SDP-om. Uslijedile su reakcije.

Sandra Benčić iz stranke Možemo! kazala je: "Izlazak predsjednika Milanovića na izbore je svakako iznenađenje. Službeno pokazuje kakvu važnost imaju demokratski standardi u zemlji koje je HDZ urušio, što je kulminiralo imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika da se Milanović odlučio angažirati. Je li pokazao neozbiljnost prema funkciji predsjednika? Treba odvagati što je važnije - uloga predsjednika s nikakvim ovlastima ili premijerska? Budući da je Plenković obespravio i zakonodavnu i pravosudnu funkciju, čini mi se da je ovo drugo sada važnije".

"Ovime se politička scena dinamizira. Načelno pozdravljam aktivaciju predsjednika Milanovića na parlamentarnim izborima. Tek trebamo čuti što stoji iza ovog poteza. Bitno je da građani Hrvatske shvate da nije alternativa samo skinuti HDZ s vlasti nego i izabrati čovjeka s vizijom neke bolje Hrvatske", poručila je Marija Selak Raspudić, javlja Jutarnji.

Bojan Glavašević na platformi X kratko je napisao: "Andrej Plenković je gotov!".

Zvonimir Troskot, zastupnik Mosta kandidaturu Zorana Milanovića komentirao je na N1 televiziji. Rekao je da je to veliko iznenađenje za sve.

"Ovo je jedan presedan i situacija koju nikada nismo vidjeli u povijesti. Ovo će promijeniti igru i bit će nova situacija. Iako je neočekivana situacija mi u Mostu smo spremni na to jer se na neki način ponavlja 2015. godina", rekao je zastupnik.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 5 Šokantna odluka FOTO/VIDEO Pogledajte obraćanje kojim je Zoran Milanović šokirao Hrvatsku

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre napisao je: "Zoran Milanović, štetočina i najgori PVRH, traži još jedan mandat da opet ne napravi ništa".

Jadranka Kosor bila je kratka: "Svaka čast".

"Nisam vjerovao da ću ikad više Grbina spomenuti u pozitivnom smislu"

Javio se i bivši SDP-ov ministar Gordan Maras.

"Nisam vjerovao da ću ikad više Grbina spomenuti u pozitivnom smislu, ali ovo što se danas desilo spada u jednu sasvim drugu kategoriju.

Hvala SDP Hrvatske i čestitam Peđa Grbin što ste Hrvatskoj pružili šansu!

Vratiti će se rode! Idemo Zoran Milanović"

 "Dogovorili smo se u SDP-u da ćemo napraviti sve što je potrebno da se Plenkovića skine s vlasti", rekao je za N1  V.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić i dodao da je za novog kandidata SDP-a za premijera saznao nedugo prije objave.

"Sve ćemo napraviti da skinemo HDZ s vlasti. Ovo mijenja dinamiku na političkoj sceni, Zoran Milanović ima veliku potporu birača", dodao je Kolarić. "Meni stižu poruke ljudi, članova stranke, koji su oduševljeni ovakvim razvojem stranke. Bit će ovo zanimljivo", rekao je u razgovoru za N1 televiziju.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik grada Vukovara komentirao je Milanovićevu ostavku na mjesto predsjednika Republike Hrvatske kao i najavu da će se kandidirati za premijera ispred SDP-a.

''Današnja objava predsjednika Zorana Milanovića o njegovom izravnom uključivanju u utrku za predstojeće parlamentarne izbore, moram reći nije me posve iznenadila i naravno da se stvari stubokom mijenjaju nakon današnje objave i da u ovoj kampanji više ništa neće biti isto. Po završetku dana, sjest ćemo unutar Domovinskog pokreta i pomno ćemo promotriti refleksije ovakve odluke te ćemo se znat postaviti prema njima. Međutim, ono što je neupitno jest da ostajemo pri svome stavu da korumpiranu Vladu Andreja Plenkovića pod hitno trebamo mijenjati i zamijeniti, ali uz to vodeći mudru politiku skrbi o vitalnim nacionalnim interesima'', poručio je Penava.

''Jednostavno rečeno, razlika između Sandre Benčić, kao premijerke i Andreja Plenkovića je po nizu politika istovjetna - od ilegalnih migracija do rodne ideologije i jasno je da ne predstavljaju duh, tradiciju i kulturu hrvatskog naroda. U tom duhu ćemo nastaviti djelovati unutar Domovinskog pokreta te formirati Vladu koja će skrbiti o vitalnim nacionalnim interesima hrvatskog naroda i svih građana koji žive u Republici Hrvatskoj'', poručio je Penava.
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene