Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: Učinit ćemo sve da sastavimo koaliciju lijevog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić večeras je ocijenila da lijevi centar ima dobre temelje za sastavljanje nove vlade.

"Za sada HNS ima 9 mandata i jednog zastupnika iz redova nacionalnih manjina, a u još tri izborne jedinice ima mogućnost prijeći izborni prag", ustvrdila je Pusić i podsjetila kako još uvijek nisu prebrojani rezultati u urbanim sredinama gdje su, kaže, potencijali i za SDP i za HNS. Dodala je da postoji i šansa da HNS-ov politički partner - Lijanovići dobije jednog zastupnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Podržavam Milanovića kao kandidata za premijera' Slika nije dostupna Sloveniju najviše brine ZERP

"Učinit ćemo sve da sastavimo koaliciju lijevog centra", rekla je predsjednica HNS-a i dodala kako je osim s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem razgovarala i s kolegama izvan SDP-a gdje, kaže, također postoji pozitivan odjek.

Na upit novinara odgovorila je da postoje realne mogućnosti da se HSS prikloni koaliciji SDP-a i HNS-a, ali ne i HSLS. Ipak, dodala je, ako mi pobijedimo, bit će puno kandidata.

"HDZ se drži kulisa, kao obično, a HNS rezultata. Činjenica da vičete - mi smo pobjednici - ne pomaže dok nemate stvarne glasove i rezultate, a oni pokazuju u obrnutom pravcu", rekla je Pusić. Naglasila je kako bi promjena vlasti "bila stvarni odraz političke volje hrvatskih građana u Hrvatskoj".

"Ako HNS i SDP imaju dovoljno da sastave većinu neće biti problema s drugim koalicijskim partnerima da se ta većina poveća", procjenjuje Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene