Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je konferenciju za novinare povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u Heinzlovoj u Zagrebu.


U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Vlaho Orepić dao je izjavu za medije na temu dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u službene prostorije PU zagrebačke.

Vezani članci Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko Kamion Vozio teretnjak ''dobro pod gasom'': Napuhao 3.06 promila, sada mu prijeti kazna od 20.000 kuna

'Jutros u 6:02 sati uhićen je policijski službenik. Želim čestitati strukturi koja je radila na ovom slučaju, ljudima koji u se bavili kriminalitetom. Ovo povrđuje tezu da je Hrvatska u samom europskom vrhu po učinkovitosti', rekao je Orepić.

'Uhićen je policijski službenik, u svom stanu, priveden je i postupak je u tijeku', kazao je Orepić ne otkriši identitet uhićenika.

Podsjetimo, jutros je nakon pretresa kuće uhićen Željko Dolački.

Za krađu zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije osumnjičen je nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem su uredu nalazio okradeni sef.

Dolačkog policija tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 tisuća eura privremeno oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja i potom to lažno prikazao kao provalu, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob osumnjičenika.

Bivši policijski načelnik bit će predan pritvorskom nadzorniku, a zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv njega će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policija navodi da su Dolačkom bili dostupni ti predmeti i da je njihovim uzimanjem i zadržavanjem sebi pribavio 'znatnu imovinsku korist'.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni se.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.