Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen bivši načelnik

Orepić o uhićenju u PUZ-u: Želim čestitati svima koji su radili na ovom slučaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je konferenciju za novinare povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u Heinzlovoj u Zagrebu.

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Vlaho Orepić dao je izjavu za medije na temu dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u službene prostorije PU zagrebačke.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

'Jutros u 6:02 sati uhićen je policijski službenik. Želim čestitati strukturi koja je radila na ovom slučaju, ljudima koji u se bavili kriminalitetom. Ovo povrđuje tezu da je Hrvatska u samom europskom vrhu po učinkovitosti', rekao je Orepić.

'Uhićen je policijski službenik, u svom stanu, priveden je i postupak je u tijeku', kazao je Orepić ne otkriši identitet uhićenika.

Podsjetimo, jutros je nakon pretresa kuće uhićen Željko Dolački.

Za krađu zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije osumnjičen je nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem su uredu nalazio okradeni sef.

Dolačkog policija tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 tisuća eura privremeno oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja i potom to lažno prikazao kao provalu, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob osumnjičenika.

Bivši policijski načelnik bit će predan pritvorskom nadzorniku, a zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv njega će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policija navodi da su Dolačkom bili dostupni ti predmeti i da je njihovim uzimanjem i zadržavanjem sebi pribavio 'znatnu imovinsku korist'.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni se.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene