Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrivanje

Kada je i zašto promijenila ime i što misli o tituli najbogatije zastupnice: "Meni je malo čudno da sam baš ja pored svih HDZ-ovaca najbogatija"

Aktualno Galerija Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 4 Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 4 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 3 Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 3 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 2 Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Razotkrivanje Urše Raukar Gamulin - 1 Galerija 1/4 >>
Kada je i zašto promijenila ime, je li ikad parkirala u garaži protiv čije je gradnje prosvjedovala i što misli o tituli najbogatije zastupnice - sve je to Urša Raukar-Gamulin otkrila reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac.

Htjela je upisati glazbenu akademiju, završila je kao glumica, a danas najčešće nastupa na Markovom trgu. Ipak priznaje da joj nedostaju kazališne daske.

"Ova scena i ovo kazalište su moj život, moja druga obitelj i moj drugi dom. Nedostaje mi gotovo bih se usudila reći do fizičke boli."

Kao netko tko to najbolje može procijeniti, prepoznaje ima li i u Saboru glumaca.

"Trenutno radim u najvećem i najlošijem teatru u Hrvatskoj", kaže kroz smijeh.

Mnogi ne znaju da je njeno pravo ime je Neda, a promijenila ga je službeno tek nedavno.

"Kao djevojčica bila sam vrlo vrlo živahna. Nadimak sam dobila po vještici Uršuli Karapači. Mislim da je jasno je kakva sam bila - neuhvatljiva."

Ime je promijenila tek za parlamentarne izbore jer na izbornoj listi treba biti pravo ime. 

Pročitajte i ovo Ante Prkačin VRIJEĐANJE U VISOKOM DOMU ''Skupina nakaza'' nakon Prkačinova ispada napala HDZ-ova viteza Reinera: ''Uputili smo i pismo Jandrokoviću''

Vjerojatno nije ni sumnjala da će morati mijenjati ime na počecima svog političkog angažmana. A sve je počelo prosvjedima protiv izgradnje Centra Cvjetni kada se upoznala s ljudima iz Zelene akcije i Prava na Grad.

Iako su fotografi pokušali uloviti taj trenutak, nikada nije ušla u taj shopping centar niti parkirala auto u toj garaži.

"Za nas koji smo bili najviđeniji su nas čekali unutra jer je bila ta teorija - sad se bune, a onda će oni prvi odletjeti u trgovački centar."

Osim figurativno u kazalištu, zapravo je doma na Gornjem gradu. Kada je predala imovinsku karticu mnogi su ostali zatečeni njenim bogatstvom.

"Meni je malo čudno da tako kažem da sam baš ja pored svih HDZ-ovaca najbogatija saborska zastupnica", primjećuje glumica i političarka i podsjeća na zakon koji ne obavezuje zastupnike da navode imovinu punoljetne djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glumica i aktivistica Kuće, stanovi, šume, vikendica, ušteđevina... Pogledajte što sve ima najbogatija zastupnica stranke Možemo!

"Ja sam svoju imovinsku karticu ispunila do zadnjeg detalja kako bi time pokazala da mislim da ih se treba ispunjavati", dodala je.

Do svog novog "ureda" ne treba puno šetati, a u Saboru je naučila puno toga novoga. "Moj rad u Saboru je jedno cjeloživotno obrazovanje."

U njenom klubu ima puno jakih žena, ali to ipak nije uobičajeno.

"U ovom sazivu Sabora ima puno premalo žena. S druge strane, pojavila se jedna grupacija ženska koja je dosta jaka, dosta konkretna, dosta artikulirana i rekla bih onda neugodna za vladajuće što nam je i zadatak", zaključila je Raukar-Gamulin.

Više o tome što je Urša Raukar-Gamulin kazala reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene