Urša Raukar-Gamulin
Urša Raukar-Gamulin Foto: Patrik Macek

Urša Raukar-Gamulin nakon lokalnih izbora zamijenila je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u Saboru na mjestu zastupnice.


Objavljena je imovinska kartica koja pokazuje da je glumica i aktivistica Urša Raukar-Gamulin najbogatija zastupnica iz Možemo! u Saboru.

Raukar je nagrađivana glumica i dugogodišnja aktivistica, a iz imovinske kartice jasno je da ima i prilično vrijednu imovinu.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet I drugi Tomaševićev zamjenik objavio imovinsku karticu, pogledajte s kakvim kapitalom preuzima dužnost u Gradu

U imovinskoj kartici navodi da je njezina plaća kao saborske zastupnice 24.292,86 kuna u bruto iznosu, odnosno 15.791,79 kuna neto. U podacima o ostalim prihodima navedeno je nešto manje od 21 tisuću kuna na mjesečnoj razini od imovine i imovinskih prava i primitak bračnog druga u iznosu od 5.754,75 kuna.

Posjeduje dvije kuće, tri stana, šume u Jelsi i Klenovniku, vikendicu u Jelsi, vinograd u Klenovniku i dva poslovna prostora u Zagrebu. Također navodi da njezin bračni partner posjeduje automobil Citroen C5, vrijedan 40.000 kuna.

Imovinska kartica Urše Raukar-Gamulin by DNEVNIK.hr on Scribd

Raukar je i vlasnica udjela u fondu ZB Invest u vrijednosti oko 2.500 kuna, te ima štednju nešto veću od 63 tisuće eura. Ima i nekoliko polica osiguranja imovine i životnog osiguranja.

Bračni par vlasnik je i umjetnina vrijednih 120.000 kuna koje su dobili u nasljedstvo te zlatne poluge od 50.000 kuna koje su kupili.

Kredita nema, a u imovinskoj kartici navedeno je da je u braku i ima djecu. Članica je Vijeća gradske četvrti Gornji grad Medveščak, ali za to ne prima naknadu.