Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razočarani turisti u Šibeniku

'Na ulazu u tvrđavu nisu nas htjeli saslušati ni pokušati razumjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gottfried i Marita Schaefer, kao i ostali tuisti s kruzera koji je pristao u Šibeniku, upozoreni su da će ulaz moći platiti samo kunama, ali mjenjačnica nije radila. Njihovo objašnjenje na ulazu u tvrđavu nije prihvaćeno.

Njemački turisti Gottfried i Marita Schaefer, unatoč žarkoj želji, nisu uspjeli posjetiti šibensku Tvrđavu svetog Mihovila jer su kod sebe imali samo eure. Naime, ulaznica se može platiti samo kunama.

Pročitajte i ovo Novčanice eura što nas čeka? Provjerite gdje još možete zamijeniti kune i koja promjena nas očekuje od ponedjeljka Ilustracija IMA LI POTEŠKOĆA? Oglasili se trgovački lanci i otkrili kakva je situacija nakon uvođenja eura

Par je u Šibenik došao u petak ujutro na kruzeru na kojem su i dobili preporuku da posjete tvrđavu. Iako su upozoreni da s eurima ne mogu kupovati, tvrde da kada su se iskrcali nije radila niti jedna mjenjačnica, a oni nisu mogli čekati da se otvore.

VIDEO Trijumf filma o Šibeniku

Zato su ostalim turistima odlučili svakako otići do tvrđave nadajući se da će im na ulazu uvažiti objašnjenje da nisu imali gdje razmijeniti novac. No, to se nije dogodilo.

'Na ulazu u tvrđavu nisu nas skoro ni htjeli saslušati niti pokušati razumjeti. Dobili smo samo kratki odgovor da ulaznicu možemo kupiti samo za kune i svi smo s morali vratiti bez sa smo vidjeli tvrđavu. Jako smo tužni i razočarani zbog toga. Tako nešto nismo nigdje doživjeli', ispričali su turisti za portal Šibenik News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene