Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razbijena je međunarodna skupina krijumčara kokaina.


Zadarska policija je u suradnji s austrijskim, njemačkim i nizozemskim kolegama razbila međunarodnu skupinu krijumčara kokaina koja je predvođena hrvatskim organizatorom u prošloj godini iz Južne Amerike prokrujumčarila čak 34 kilograma kokaina, čija se vrijednost u uličnoj preprodaji procjenjuje na više od deset milijuna kuna.

Vezani članci Ilustracija Austrija će u roku 10 dana izručiti mladića osuđenog za grupno silovanje maloljetnice: "Moj branjenik nije bježao" Ilustracija Uhićen mladić osuđen zbog grupnog silovanja maloljetnice: Bio je u bijegu tri tjedna i uspio izaći iz Hrvatske

Krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Nizozemsku organizirao je 66-godišnji hrvatski državljanin zajedno sa 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, izvijestila je zadarska policija u ponedjeljak, nakon višemjesečnog međunarodnog istraživanja koje je provedeno pod kodnim nazivom "Dunav".

Prokrijumčareni kokain u Nizozemskoj osumnjičenici su skrivali u tajnom skladištu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina u blizini Rotterdama, odakle su ga distribuirali preprodavačima u Austriji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Njih se tereti da su lan, u 12 navrata nabavili i prodali oko 34 kilograma kokaina, od čega je u šest odvojenih slučajeva u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemske zaplijenjeno oko 7,7 kilograma.

U sklopu kriminalističkog istraživanja "Dunav" dosad je u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj uhićeno 13 osumnjičenika, među kojima su šestorica hrvatskih državljana, te petoro austrijskih i dvoje srpskih. Među hrvatskim uhićenicima, uz spomenutu trojicu, uhićeni su još 55-godišnjak i 41-godišnjak te 46-godišnjak s područja BiH.

Tijekom uhićena policija je u pretragama pronašla veću količinu novca za koji sumnja da potječe od preprodaje kokaina, kao i poslovna dokumentacija koja se dovodi u vezu s pranjem novca. Ulična vrijednost preprodane droge procjenjuje se na najmanje 1.360.000 eura, odnosno 10.336.000 kuna. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju